Nazorg

Verslaving is een chronische ziekte. Daarom blijven we nazorg bieden aan onze oud-patiënten door middel van onze professioneel begeleidde nazorggroepen. Iedere patiënt, aan het einde van zijn klinische of ambulante behandeling, is voorzien van een persoonlijk nazorgplan.

Ook faciliteert Castle Craig in het introduceren van patienten naar de nabij gelegen zelfhulpgroepen, zoals Alcoholics Anonymous (AA); Narcotics Anonymous (NA); Cocaine Anonymous (CA); Anonieme Gokkers Omgeving (AGOG) en Sex Love Addicts Anonymous (SLAA). Kijk bij onze links om makkelijk een lokale Anonymous-groep te vinden.

Castle Craig adviseert ook een ‘sponsor’ te zoeken. In veel gevallen werpt een voormalig patiënt zich op als ‘sponsor’, dit is een soort van buddy die helpt bij het zetten van de eerste stappen in het zelfhulpnetwerk.

Nazorg 

Na behandeling in de kliniek gaat het erom dat je ‘in herstel’ (clean) blijft. Daarom volg je een heel nazorgtraject. Ook organiseert Castle Craig Nederland groepsbijeenkomsten in de avond in Amsterdam en Den Haag. Voor diegene die niet naar deze groepen kunnen reizen, bieden we wekelijkse online groepen.

Elke nazorggroep wordt geleid door een behandelaar. Alle oud-patiënten worden sterk aangeraden de wekelijkse groepen bij te wonen. Na de behandeling in onze kliniek in Schotland adviseren we sowieso de eerste twee jaar van herstel deze bijeenkomsten wekelijks bij te wonen, om vervolgens via deze groepen of externe zelfhulpgroepen het herstel in stand te houden.

De nazorggroepen in Amsterdam en Den Haag vinden wekelijks in de avonduren plaats. De routebeschrijving staat op onze contactpagina. De online bijeenkomst vindt wekelijks plaats. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe je de bijeenkomsten kunt bijwonen.