1. Home
  2.  » 
  3. Behandelingen
  4.  » Klinische behandeling

Klinische behandeling bij verslaving

Soms heb je het meeste baat bij klinische behandeling. Weg uit je eigen omgeving, helemaal resetten en opnieuw beginnen. Als er sprake is van een klinische behandelindicatie dan kun je terecht in een van onze buitenlandse klinieken in Schotland of Ierland. De klinieken zijn beide omringd door een groot aantal hectare grond waar je in alle rust in een natuurlijke en rustgevende omgeving kunt herstellen.

Klinische behandeling heeft als doel om in een veilige, gecontroleerde omgeving te herstellen van verslaving. De behandeling richt zich op het leren leven zonder gebruik van alcohol of drug. Dit is niet gemakkelijk en je zult er hard voor moeten werken, ons behandelteam begeleidt je tijdens dit proces.

Behandeling in Castle Craig Hospital (Schotland) en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Klik hier voor meer informatie over vergoeding via de zorgverzekeraar. Behandeling in Smarmore Castle Private Clinic wordt door enkele zorgverzekeraars vergoed. Klik hier voor meer informatie.

Kom ik in aanmerking voor een klinische behandeling?

Of je in aanmerking komt voor de klinische behandeling wordt bepaald tijdens het adviesgesprek. In dit gesprek gaat de regiebehandelaar op basis van het intakegesprek samen met jou bepalen welke zorg het beste bij jou past. Indien blijkt dat je de meeste baat hebt bij kortdurende hulp, adviseert de regiebehandelaar mogelijk basis ggz.

Detoxificatie

Bij aankomst in de kliniek start de behandeling, indien nodig, met een detoxificatie. Het verslavende middel moet het lichaam uit. Veel patiënten zien hier erg tegenop, maar toch is het op vele manieren de meest makkelijk fase in de behandeling. Het proces wordt begeleid door gespecialiseerde artsen en verplegend personeel. Zij zorgen ervoor dat de detoxificatie zo snel en comfortabel als mogelijk zal verlopen. Een gemiddelde detoxificatie van alcohol duurt 3 tot 5 dagen. Detoxificatie van andere middelen kan een periode van 2 weken of langer in beslag nemen. De detoxificatie gebeurt met behulp van medicatie onder 24-uur medisch toezicht.

De behandeling

De klinische behandeling is een combinatie van psychotherapie en de 12-stappenbehandeling en begint op de tweede dag na aankomst. Een behandelaar zal je gedurende de behandeling persoonlijk begeleiden en is verantwoordelijk voor de individuele therapie. Samen met de behandelaar wordt jouw persoonlijke behandelplan opgesteld.

De behandeling is intensief, gestructureerd en bestaat uit verschillende therapeutische en aanvullende activiteiten waaronder o.a. individuele en groepstherapie, psycho-educatie, gespecialiseerde therapieën, sportactiviteiten, ontspanningstechnieken en het zich eigen maken van zelfhulpmethodieken. Er zijn gespecialiseerde groepstherapieën voor o.a. rouwverwerking, eetstoornissen, trauma en er zijn aparte mannen- en vrouwengroepen.

Nazorg en vervolgbehandeling

Na de klinische behandeling vervolg je jouw behandeling in Nederland. Er wordt vaak gezegd dat ‘’het dan pas begint’’. In de kliniek heb je samen met jouw persoonlijke behandelaar een nazorgplan opgesteld. Castle Craig Nederland ontvangt dit nazorgplan en gaat samen met jou het verdere vervolg van de behandeling bespreken. Dit kan bestaan uit een aansluitende dagbehandeling, individuele therapie of een standaard nazorgtraject. De behandelingen worden zowel face-to-face als online aangeboden. De eHealth (online) behandelingen worden aangeboden via beeldbellen. Voordat je ontslagen wordt uit de kliniek wordt er een afspraak gepland, zodat je zodra je thuis komt direct de behandeling kan vervolgen.

Hulp nodig?

Bel vandaag

088 - 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00
weekend 12:00 tot 16:00