EN | NL | BE | FR | RO

Voor behandeling van alcoholisme en andere verslavingen

Smarmore Castle Private Clinic

Smarmore Castle is een privé kliniek die alcohol en drugsverslaving behandelt en is opgericht om een veilige, heilzame omgeving te bieden waar patiënten onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun proces van herstel. Smarmore Castle is onderdeel van de Castle Craig groep.

 

Kliniek

De kliniek is gelegen in het dorp Ardee in Ierland en ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de internationale luchthaven van Dublin. Het gebouw ligt op 16 hectare grond en is voorzien van een park en bomen. De kliniek is ook voorzien van een fitnessruimte en een binnenzwembad van 22m2. Er vinden veel sportactiviteiten in het zwembad plaats.

Het behandelprogramma

De behandeling duurt 6 weken

Het behandelprogramma is identiek aan die van de eerste fase in Castle Craig Hospital in Schotland. Er wordt gebruikt gemaakt van het 12 stappen Model. De kliniek beschikt over een detox afdeling en er worden medische behandelingen, psychiatrische therapie, fitness programma en complementaire therapieën aangeboden.

Een gemiddelde dag wordt gevuld met groepstherapie, individuele therapie, lezingen, zelfhulpbijeenkomsten, activiteiten evenals medische en verpleegkundige afspraken. Er is ook altijd ruimte om te ontspannen, te reflecteren en een wandeling te maken.

Kamers

U kunt een gedeelde of privé kamer boeken. Er is ook een executive suite met een super-kingsize bed en een bad.

Aanmelding en vergoeding

Aanmelding voor verslavingszorg bij Smarmore is alleen mogelijk met een verwijsbrief van de huisarts, arts of psychiater. Patiënten kunnen zich aanmelden bij Castle Craig Nederland.

U kunt zich als privé-patiënt aanmelden, dit betekent dat u zelf de kosten draagt voor uw behandeling. Ook kunt u zich aanmelden als verzekerde patiënt, uw zorgverzekering beoordeelt dan uw dossier en moet toestemming geven. Na goedkeuring betaalt de verzekering (een deel van de -) kosten. Hoe hoog het deel is dat uw verzekering vergoed, is afhankelijk van het soort polis dat u heeft afgesloten.

Vlucht

Patiënten vliegen vanaf Amsterdam naar Dublin. Een transfer van de luchthaven naar Smarmore Castle wordt voor u geregeld.

Nazorg

Zodra u terug bent in Nederland, wordt u verder begeleidt door Castle Craig Nederland.

 

Foto impressie