Smarmore Castle Private Clinic

Smarmore Castle is een privékliniek die alcohol en drugsverslaving behandelt en is opgericht om een veilige, heilzame omgeving te bieden, waar patiënten onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun herstel. Smarmore Castle is onderdeel van de Castle Craig groep.

Ik wil graag meer informatie

Kliniek

De kliniek is gelegen in het dorp Ardee in Ierland en ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de internationale luchthaven van Dublin. Het gebouw ligt op 16 hectare grond en is voorzien van een park en bomen. De kliniek is ook voorzien van een fitnessruimte en een binnenzwembad van 22m2. Daar vinden veel sportactiviteiten plaats.

Het behandelprogramma

De behandeling duurt 6 weken.
Het behandelprogramma is identiek aan die van de eerste fase in Castle Craig Hospital in Schotland. De kliniek beschikt over een detox afdeling en er worden medische behandelingen, psychiatrische therapie, een fitnessprogramma en complementaire therapieën aangeboden. Er wordt gebruikt gemaakt van het 12 stappen Minnesota model.

Een gemiddelde dag wordt gevuld met groepstherapie, individuele therapie, lezingen, zelfhulpbijeenkomsten, (sport)activiteiten, evenals medische en verpleegkundige afspraken. Er is ook altijd ruimte om te ontspannen, te reflecteren en een wandeling te maken.

Kamers

U kunt een gedeelde of privé-kamer boeken. Er is ook een executive suite met een super kingsize bed en een bad.

Aanmelding en vergoeding

Aanmelding voor verslavingszorg bij Smarmore is alleen mogelijk met een verwijsbrief van de huisarts, arts of psychiater. Patiënten kunnen zich aanmelden bij Castle Craig Nederland.

U kunt zich als privé-patiënt aanmelden, dit betekent dat u zelf de kosten draagt voor uw behandeling. Ook kunt u zich aanmelden als verzekerde patiënt, uw zorgverzekering beoordeelt dan uw dossier en moet toestemming geven. Na goedkeuring betaalt de verzekering een deel van de kosten. Hoe hoog het deel is dat uw verzekering vergoedt, is afhankelijk van het soort polis dat u heeft afgesloten.

Vlucht

Patiënten vliegen vanaf Amsterdam naar Dublin. Een transfer van de luchthaven naar Smarmore Castle wordt voor u geregeld.

Nazorg

Zodra u terug bent in Nederland, wordt u verder begeleid door Castle Craig Nederland.