Wat is verslaving?

Wat is verslaving?

Verslaving is een toestand waarin een man of vrouw fysiek en mentaal afhankelijk is van een middel (alcohol, drugs of medicijnen) of van een gewoonte (zoals gokken). Het gedrag van een verslaafd iemand is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten.

Bij Castle Craig Nederland behandelen we verslavingen aan middelen of aan de gewoonte gokken als een ziekte aan de hersenen. Verslaving is een chronische en progressieve, maar ook een behandelbare ziekte. Castle Craig biedt verslavingszorg, zowel in onze verslavingskliniek als ambulant. Onze behandelmethode is gebaseerd op het principe dat algehele onthouding noodzakelijk is voor langdurig herstel.

Omdat het een ziekte betreft, heeft verslaving niets te maken met een gebrek aan wilskracht, zoals vaak wordt gedacht. Juist de overgave om geholpen te willen worden, zien wij bij Castle Craig als een blijk van moed en is de eerste stap naar herstel.

De verslavingszorg die Castle Craig te bieden heeft, zowel in Nederland als in onze gerenommeerde Schotse verslavingskliniek Castle Craig Hospital wordt uitstekend beoordeeld door patiënten en zorg beoordelaars.

We stellen patiënten in staat hun verslaving succesvol te bedwingen op basis van een persoonlijk samengesteld gestructureerd behandelprogramma, waarbij wij het beproefde 12 stappen-programma van herstel hanteren. Dit zorgvuldig opgebouwde behandelprogramma is samengesteld op basis van meer dan dertig jaar professionele ervaring in de verslavingszorg. Het programma is zorgvuldig geëvalueerd en getest om de kans op herstel te maximaliseren.