Familieprogramma

Een verslaving heeft niet alleen impact op het leven van de verslaafde, maar ook op de mensen in zijn of haar directe omgeving zoals familieleden, vrienden en collega’s. Daarnaast is betrokkenheid van familieleden bij de behandeling van verslavingsproblemen en een sterk ondersteunend netwerk van vrienden en collega’s heel erg belangrijk voor een succesvol herstel van onze patiënten.

Daarom besteden we ook aandacht aan de directe omgeving van de patiënt en betrekken we hen graag bij het proces van herstel. Soms raden we aan om werkgever en collega’s onderdeel te laten uitmaken van het ondersteunende netwerk tijdens en na de behandeling.

Als onderdeel van de behandeling bieden we ook familietherapie aan. Iedereen die bij ons een intake krijgt, mag aangeven wie daarvoor in aanmerking komen. De door jou opgegeven personen worden uitgenodigd voor een familieworkshop en kan betrokken worden bij de behandeling. Uiteraard alleen als jij daar toestemming voor geeft.

Deze familietherapie wordt ook aangeboden in onze kliniek in Schotland. Deze behandeling wordt aangeboden onder de naam groepstherapie voor familie in Schotland.

Wil je hier meer informatie over? Bekijk dan onze pagina over hulp voor familie en naasten