Over Castle Craig

Verslaving is een destructieve ziekte, die zowel het individu als de familie en omgeving schaadt. De ziekte manifesteert zich zowel lichamelijk als geestelijk en is helaas chronisch en progressief. Gelukkig zijn verslavingen goed behandelbaar. Ons deskundig multidisciplinair team biedt professionele behandeling in een omgeving waar levens veranderd worden en hoop wordt hersteld op een alcohol– en drugsvrij leven.

Frances Beek, directeur van Castle Craig Nederland

Ruim een kwart eeuw wordt Castle Craig in één adem genoemd met succesvol herstellen van verslavingen. Onze deskundige en positief ingestelde medewerkers helpen de patiënten met het starten van een nieuw leven zonder middelen en het heropbouwen van verbroken familierelaties.

Het behandelen van verslavingen is mensenwerk. Ons team bestaat onder andere uit GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters en GGZ-agogen. Velen hebben zich gespecialiseerd in bijvoorbeeld het behandelen van trauma’s, persoonlijkheidsproblematiek of andere psychiatrische problematiek.

Een aantal van onze behandelaren is ervaringsdeskundig: oud-patiënten die zelf succesvol langdurig gestopt zijn en hun ervaringen en vaardigheden gebruiken om onze patiënten te helpen.

Bij Castle Craig bieden wij meelevende zorg aan mensen die lijden aan alcoholisme en andere verslavingen, door de fysieke, mentale en spirituele aspecten van de ziekte te behandelen.

Onze medewerkers zijn toegewijd aan het bieden van deskundige professionele medische, verpleegkundige en therapeutische zorg aan patiënten en hun families.

Daarnaast geven we voorlichting en nascholing, ter preventie van verslaving en om betere behandeling te bieden. Met als uiteindelijk doel: een verslavingsvrij leven voor iedereen. 

reünie 2020
Castle Craig Verslavingszorg

We streven er voortdurend naar om de hoogste kwaliteit van zorg te bieden, om patiënten en hun behoeften centraal te stellen in alles wat we doen en om een omgeving te creëren waar iedereen wordt behandeld met compassie, waardigheid en respect.

Ons personeel is toegewijd om degenen die onze hulp zoeken te ondersteunen bij het bereiken van stabiele onthouding, en hen in hun kracht te zetten zodat zij kunnen genieten van een vervullend, nuchter, zinvol en productief leven in herstel.

 

Castle Craig Hospital in Schotland is opgericht in 1988 door Peter en dr. Margaret Ann McCann. Onder hun bezielde leiding groeide Castle Craig uit tot een van de meest gerenommeerde verslavingszorgklinieken in Europa.

In 2000 werd Castle Craig als eerste buitenlandse verslavingszorgaanbieder toegelaten op de Nederlandse markt. In Den Haag werd een vestiging geopend, waarmee Castle Craig de eerste kliniek in Nederland is die volgens het 12 stappen model werkt. Inmiddels hebben we ook poliklinieken in Amsterdam, Rotterdam en Zeist. Verder is Castle Craig vertegenwoordigd in Malta, London, Zweden, Roemenië, België, Ierland en Frankrijk.

reünie 2020

Bestuurder en oprichter

Frances Beek

  • sinds april 1999

 

Directie

Dagelijks bestuur

Linda Schaap

  • sinds 1 mei 2017
  • Aandachtsgebied: zorg

Frances Beek

  • sinds april 1999
  • Aandachtsgebied: bedrijfsvoering

 

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de beslissingen van de bestuurder Castle Craig. 

De huidige leden zijn:

Gerton Heyne

  • Voorzitter
  • Aandachtsgbied: algemene bestuurszaken

Hij is sinds 2018 commissaris bij Castle Craig. Hij heeft een grote staat van dienst als bestuurder en directeur bij diverse  instellingen in de zorg. Met name in de psychiatrie, zoals de Reinier van Arkel groep en recent de Dimence Groep. Tevens is hij van 2012 tot 2016 bestuurslid geweest van de brancheorganisatie de Nederlandse GGZ (toen GGZ Nederland hetend) en was van 2019 tot 2020 interim bestuurslid van de vereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (VV&VN).

Kees Erends

  • Lid
  • Aandachtsgbied: financiën

Kees is sinds 2021 lid van de Raad van Commissarissen. Hij is opgeleid als huisarts en heeft ook ervaring als zorgverlener. Kees heeft veel kennis over financiën en kent de wereld van de zorgverzekeraars goed, omdat hij o.a. directeur Zorgcontractering bij Zilveren Kruis is geweest en later bij Achmea Zorg. Na Achmea heeft hij in de gehandicaptenzorg gewerkt als directeur en bestuurder. Van 2005 tot 2012 bij de Stichting Baalderborg Groep en daarna van 2012 tot 2021 bij ’s Heeren Loo Zorggroep.