Castle Craig Hospital

Behandeling van alle aspecten van verslaving

In onze verslavingskliniek Castle Craig Hospital in Schotland worden alcohol-, drugs- en andere verslavingen zoals gokverslaving en medicijnverslaving intensief en onder medisch toezicht behandeld. Ambulante behandeling is mogelijk in een van onze verslavingsklinieken in Nederland.

Doel van de klinische behandeling is om patiënten te helpen in het herstellen van de medische, psychosociale en spirituele gevolgen van een verslaving. Voorafgaand aan de behandeling worden deze therapieën opgenomen in het behandelplan.

In grote lijnen omvat een behandeling bij Castle Craig Hospital de volgende delen.

Persoonlijk Behandelplan

Elke patiënt die binnenkomt bij Castle Craig Hospital krijgt een persoonlijk behandelplan, geschreven door een van onze therapeuten in overleg met de patiënt. Deze behandeling wordt persoonlijk samengesteld en volgt de structuur van het 12-stappenplan. Op basis van de behoeftes en ernst van de verslaving van de patiënt worden verschillende medische en therapeutische middelen ingezet (bijv. detoxificatie, dagbehandeling, traumabehandeling etc.).

Intensive Treatment Unit

Nadat een intake in een van onze vestigingen in Nederland kan de patiënt doorverwezen worden naar de Intensive Treatment Unit (ITU). Dit is de eerste stap op weg naar herstel. Als een patiënt nog onder invloed is, dan vindt hier ook het afkicken (detoxificatie) plaats.

Extended Care Unit (ECU)

Na een verblijf in de Intensive Treatment Unit kan aanbevolen worden de behandeling in de Extended Care Unit voort te zetten. Tijdens het verblijf in de ECU worden de geleerde lessen in Castle Craig Hospital voortgezet en verankerd in de levensstijl van de patiënt. Elke dag die een patiënt langer doorbrengt in de ECU vergroot de kans op langdurig herstel.

Therapieën

Castle Craig Hospital biedt een groot aantal wetenschappelijk bewezen therapieën aan, zoals Cognitive Behavioural Therapy (CBT), Motivational Enhancement Therapy (MET), Dialectical Behaviour Therapy (DBT), EMDR, terugvalpreventie, PTSD en traumatherapie. Bij het opstellen van het persoonlijk behandelplan wordt bepaald welke therapieën het beste bij de patiënt aansluiten.

Onze resultaten

De oprichters van Castle Craig Hospital zijn sinds 1981 werkzaam in de verslavingszorg. In die 39 jaar hebben meer dan 8.000 patiënten een behandeling ondergaan bij Castle Craig Hospital. Onze resultaten en patiëntbeoordelingen laten zien dat onze kliniek behoort tot een van de beste in de wereld.