NederlandsEnglish
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00
  1. Home
  2.  » 
  3. Aanmelden Castle Craig
  4.  » Informatie over Wachttijden

Informatie over onze wachttijden

De wachttijden zijn bijgewerkt op: 3 december 2021

Wachttijden bij Castle Craig

Er is geen wachttijd tot een aanmeldgesprek. We doen ons best om de overige wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wanneer je je hebt aangemeld, nemen wij contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Wachttijd tot eerste afspraak (intakegesprek) is 1 week
 
Wachttijd van intake tot ambulante behandeling  
  • 2 weken in Den Haag
  • 1 weken in Amsterdam
  • 3 weken in Rotterdam

Wachttijd tot klinische behandeling (opname)

Er is in onze kliniek in Schotland weer ruim plaats voor nieuwe patiënten. Dat betekend dat opname vaak snel georganiseerd kan worden. Er is wel sprake van een planning en voorbereiding naar opname. De precieze duur tot opname verschilt per persoon en is afhankelijk van jouw situatie. Wacht niet met aanmelden, daarmee gaat het van start.

Heb je een vraag over ons behandelaanbod? Neem dan contact op via het contactformulier onderaan de pagina of bel naar 088 – 770 70 77.

Word mijn behandeling vergoed?

Castle Craig heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars voor specialistische ggz (voor basis ggz ben je in Nederland standaard verzekerd). Kijk hier of jouw zorgverzekeraar is aangesloten.

Eno verzekerden: Er is geen contract afgesloten met deze zorgverzekeraars voor de klinische zorg. Op dit moment is bij deze drie verzekeraars alleen ambulante zorg in Nederland mogelijk.

Vergoeding voor klinische behandeling bij Menzis is mogelijk, maar dit moet aangevraagd worden bij de verzekeraar.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je daarbij ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 7 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden, die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Definities

Aanmeldingswachttijd: Het aantal weken tussen het moment dat jij of jouw verwijzer een eerste afspraak maakt bij Castle Craig voor een intakegesprek, tot het moment dat je terecht kunt.

Behandelingswachttijd: Het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling.

Hulp nodig?

Bel vandaag

088 - 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00
weekend 12:00 tot 16:00