1. Home
  2.  » 
  3. Aanmelden Castle Craig
  4.  » Informatie over Wachttijden

Informatie over wachttijden

Deze informatie is bijgewerkt op: 28 september 2020.

We doen ons best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Hieronder vind je de gemiddelde wachttijd per vestiging. Deze worden eens per maand bijgewerkt.

Wanneer je je hebt aangemeld, nemen wij contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. De gemiddelde wachttijd bedraagt:

De wachttijd tot een eerste gesprek (intake)

  • 2 weken in Den Haag
  • 2 weken in Amsterdam
  • 3 weken in Rotterdam

De wachttijd van intake tot individuele behandeling  

  • 0 weken in Den Haag
  • 0 weken in Amsterdam
  • 0 weken in Rotterdam

De wachttijd tot een klinische behandeling

Castle Craig Hospital is weer geopend zijn voor opnames vanuit Nederland. Heb je een vraag over ons huidige behandelaanbod? Neem dan contact op via het contactformulier onderaan de pagina of bel naar 088 – 770 70 77.

Castle Craig heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars voor specialistische ggz (voor basis ggz ben je in Nederland standaard verzekerd). Kijk hier of jouw zorgverzekeraar is aangesloten. De wachttijd voor klinische behandeling is momenteel langer vanwege de Coronamaatregelen.

CZ & Eno verzekerden: Er is geen contract afgesloten met deze zorgverzekeraars voor de klinische zorg. Op dit moment is bij deze drie verzekeraars alleen ambulante zorg in Nederland mogelijk.

Vergoeding voor klinische behandeling bij Menzis is mogelijk, maar dit moet aangevraagd worden bij de verzekeraar.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je daarbij ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 7 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden, die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Definities

Aanmeldingswachttijd: Het aantal weken tussen het moment dat jij of jouw verwijzer een eerste afspraak maakt bij Castle Craig voor een intakegesprek, tot het moment dat je terecht kunt.

Behandelingswachttijd: Het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling.

Hulp nodig?

Bel vandaag

088 - 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00
weekend 12:00 tot 16:00