Behandelingen

Castle Craig biedt verschillende vormen van verslavingszorg. Klinisch als dat nodig is, face-to-face indien gewenst, maar ook blended care en volledig online behandelen behoren tot de mogelijkheden.

Waar jij de meeste baat bij hebt, hangt af van jouw situatie. Daarom bieden we in onze verslavingsklinieken een ruim behandelaanbod. Castle Craig specialiseert in het behandelen van alcoholverslaving, medicijnverslaving, drugsverslaving en bijkomende problematiek. In Nederland bestaat het aanbod uit ambulante behandeling in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zeist. Indien gewenst, en mogelijk, is ook online behandeling (ehealth) mogelijk. Klinische behandeling wordt aangeboden in onze klinieken in Castle Craig Hospital in Schotland en Smarmore Castle Private Clinic in Ierland.

Zorg op maat: Basis GGZ en Specialistische GGZ

Afhankelijk van de aard en ernst van je klachten, bieden we (Generalistische) Basis GGZ of Specialistische GGZ aan. Bij lichte tot matige klachten gerelateerd tot verslavingsproblematiek (van jezelf of van een naaste) heb je waarschijnlijk de meeste baat bij kortdurende hulp en kom je in aanmerking voor Basis GGZ. Als je problemen complexer zijn en Basis GGZ niet volstaat, bieden we ook Specialistische GGZ.

Hoe ziet een behandelprogramma eruit?

Het behandelprogramma bestaat uit een geïntegreerde medische en psychotherapeutische behandeling. Ons ervaren team heeft door de jaren heen een specifiek behandelprogramma ontwikkeld gericht op abstinentie (geheelonthouding). Onze behandelingen scoren qua effectiviteit boven het landelijk gemiddelde. Lees ook de ervaringsverhalen van hen die je voor gingen.

Bij start van de behandeling wordt een behandelplan met je opgesteld waarbij zo nodig rekening wordt gehouden met andere psychologische of psychiatrische problemen. Naast de reguliere verslavingsbehandeling wordt ook aandacht besteed aan o.a. depressie, angst, posttraumatische stressstoornis (PTSS), persoonlijkheidsproblematiek en onverwerkte rouw.

Wij zien dat het betrekken van familie en naasten een positieve invloed heeft op het herstel. Indien gewenst kunnen ze betrokken worden bij behandeling. Ook bieden we familieworkshops en ondersteuning voor naasten.

Meer informatie over…

Behandeling bij Castle Craig