NederlandsEnglish
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00
  1. Home
  2.  » 
  3. Verslavingen
  4.  » Afkicken van alcohol of drugsverslaving
Tramadol - Castle Craig Verslavingszorg

Wat is afkicken?

Afkicken is het stoppen met gebruiken van verslavende middelen zoals drugs en alcohol of verslavende gewoontes zoals gokken. Vaak reageert het lichaam daar op met afkick- of ontwenningsverschijnselen. Hoe heftig die zijn hangt af van de ernst en aard van de verslaving.

Bij Castle Craig specialiseren we in de genezing van alcohol- en drugsverslaving. Daarnaast worden eventuele bijkomende problemen zoals depressie of trauma meebehandeld. Langdurig stoppen is vaak ontzettend moeilijk, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Heb je hulp nodig bij het afkicken? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Waarom hulp bij afkicken?

De eerste stap van herstel is je zo comfortabel en veilig mogelijk van drugs, medicijnen of alcohol te laten ontwennen (detoxificatie). Wij raden altijd aan om dit onder begeleiding van een professional te doen.

Bij Castle Craig staat er 24/7 een team van medische professionals voor je klaar. Indien nodig schrijven zij medicatie voor om de afkickverschijnselen te managen. De dosis wordt vervolgens afgebouwd tot je volledig vrij bent van verslavende middelen.

Maar detox is slechts de eerste stap. Voor een langdurig herstel is het belangrijk dat ook de onderliggende factoren van de verslaving behandeld worden. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk aan de individuele behandeling begint.

Het gevaar van “Cold Turkey” stoppen

Met Cold Turkey stoppen bedoelen we het in één keer stoppen met een middel. Doe dit nooit. Het heeft zelden het gewenste effect en kan, met name bij langdurige verslavingen, zelfs gevaarlijk zijn.

Je lichaam kan het plotselinge stoppen als een schok ervaren en dit kan zelfs tot ernstige medische gevolgen leiden. Denk aan:

  • Vergroot risico op toevallen en/of hartproblemen
  • Angstaanvallen
  • Hallucinaties
  • Delirium (alcohol)

Wat kan Castle Craig voor mij doen?

Voor ieder middel geld een ander ontwenningsproces. Bij een alcoholverslaving duurt het gemiddeld 3 tot 7 dagen voordat het middel het lichaam uit is. Wij schrijven een vitaminepreparaat en (vaak) het middel “Chlordiazepoxide” voor om afkickverschijnselen tegen te gaan.

Het ontwenningsproces bij verslavingen aan andere drugs neemt meestal een langere tijd in beslag. Ook hier bieden we aangepaste ontwenningsprogramma’s voor aan.

Reken af met je verslaving

» korte wachttijden, dus snel starten
» professionele begeleiding van ervaren specialisten
» altijd passende zorg op maat
» in een veilige omgeving afkicken

Hulp nodig?

Bel vandaag

088 - 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00
weekend 12:00 tot 16:00