Castle Craig Edinburgh

Hoe krijgen we mensen wier leven en gezin zo is beschadigd door verslaving aan alcohol en drugs op weg naar herstel? Het begint met onze niet-aflatende missie om degenen te helpen wiens leven is verwoest door verslaving.

“We have always believed there is a great need in Scotland, Britain, and around the world, for the highest quality of residential rehabilitation centres. We want to take people out of their chaotic and unmanageable lives and put them in a healing environment where doctors, nurses and therapists form a team to support and nurture their road to recovery. We have dedicated our lives to this.”

– Peter and Dr Margaret McCann, Founders of Castle Craig

Castle Craig Verslavingszorg

Castle Craig Schotland

Toen Castle Craig in 1988 werd opgericht, arriveerden Peter en dr. Margaret Ann McCann in Schotland met een visie en een passie om verslaafden te helpen. Na het succes van Clouds House in Wiltshore, een kliniek die ze in 1983 hadden opgericht, wisten ze dat dit was wat Schotland nodig had.

Ze waagden de sprong in het diepe, lieten Clouds House achter zich en verhuisden hun jonge gezin naar het noorden van Schotland om daar de eerste 12 Step kliniek te starten die Schotland ooit had gezien. Eind jaren tachtig was dit echt baanbrekend. In die tijd had Schotland geen klinieken en het was een relatief nieuw fenomeen in de UK.

Castle Craig Nederland

Tien jaar later, in 1999, richtte Frances Beek samen met Peter McCann de Nederlandse kliniek op: Castle Craig Nederland. In die tijd was er in Nederland geen 12 step behandeling beschikbaar. Na een bezoek aan de Schotse kliniek, was Frances ervan overtuigd dat Nederland dit ook nodig had. Frances Beek is nog altijd bestuurder van de organisatie.

Vandaag de dag zijn we er trots op een toonaangevende Europese kliniek voor verslavingszorg te zijn, die herstel brengt in het leven van meer dan 10.000 mensen en hun families. We hebben klinieken in Schotland, Ierland, Nederland, Zweden en kleine units in Frankrijk en België.

Castle Craig Verslavingszorg

Wil jij werken bij Castle Craig in Schotland?

Stuur in het Engels een mailtje met je CV en motivatie. Onze collea’s in Edinburgh horen graag van je.

Of bekijk onze vacatures in

Ons team

Herstel begint bij mensen. Onze behandelaars zijn deskundige en empathische professionals. Mensen op weg helpen naar herstel is hun missie. Sommigen van ons zijn zelf oud-patiënten die hun ervaringen gebruiken om anderen te helpen.