EN | NL | BE | FR | RO

Voor behandeling van alcoholisme en andere verslavingen

Onze eHealth behandeling: blended care

Blended Care

Castle Craig Nederland biedt delen van de ambulante behandeling online aan. Dit is zogeheten blended care, een mix van online behandeling en face to face gesprekken op een van onze behandellocaties.

Individuele sessies en groepssessies

Naast de gesprekken wordt van patiënten een actieve rol verwacht in het uitvoeren van lees- en schrijfopdrachten die per email worden uitgewisseld. Ook zijn er wekelijks online groepssessies. Het voordeel van behandelingen online is dat patiënten vaak kortere behandelcontacten hebben met de behandelaar: intensievere en besparende zorg, zonder reistijden of reiskosten.

Ook intakes zijn deels online mogelijk: er is op de website de mogelijkheid tot digitale aanmelding.

Het verwerken van evaluaties en uitkomstmetingen (ROM) gaat digitaal via de online applicatie BergOp. BergOp is een web-based programma voor routine outcome monitoring en praktijk gestuurd effectonderzoek. Patiënten krijgen via email uitnodigingen om vragenlijsten in te vullen en zij kunnen deze opslaan zodat de uitkomsten zichtbaar zijn in het patiëntendossier. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de MATE, DASS21 of CQi vragenlijsten.

Online familietherapie

Soms is het voor familie moeilijk om naar Castle Craig Hospital te komen voor de systeemtherapie. Ook Castle Craig Hospital gebruikt de online videocommunicatie, bijvoorbeeld om met familie te kunnen communiceren tijdens behandeling in Castle Craig Hospital. Zo is systeemtherapie beschikbaar voor alle patiënten.

Vidyo

Omdat de privacy en veiligheid van de patiënt en zijn/haar gegevens bij Castle Craig van zeer groot belang worden geacht is er gekozen voor een online platform met de beste credentials : Vidyo. Dit platform is internationaal erkend en wordt door zorgprofessionals gezien als de beste methode voor videocommunicatie en online behandeling. Vidyo is toepasbaar op alle platforms en systemen. Computer, tablet of telefoon, deelnemen aan een individueel gesprek of de groep kan altijd. Dat gaat via beveiligde verbindingen en via eigen servers van Vidyo.