3-MMC

Alles over 3-MMC. Wat is het, wat zijn de gevolgen en meer over 3-MMC en verslaving. 

3-MMC is een designerdrug in opkomst. De werking wordt soms vergeleken met die van XTC en cocaïne. Hoewel er tot nu toe niet veel gevallen bekend zijn, bestaat het vermoeden dat het middel verslavender is dan bijvoorbeeld XTC en andere drugs. Gebruikers ervaren sterke ‘cravings’ en zijn al gauw op zoek naar de volgende inname. Enkele bekende gezondheidsrisico’s zijn oververhitting, een hoge bloeddruk en rusteloosheid. Meer onderzoek is nodig om de langetermijneffecten vast te stellen.

Wat is 3-MMC

3-MMC (ook wel 3m of poes genoemd) is een wit kristalachtige poeder die de afgelopen jaren populairder is geworden onder recreatieve gebruikers. Het is een vrij nieuwe stof die een psychoactieve werking heeft. Dat wil zeggen dat het invloed heeft op je gedrag en beleving. 

3MMC is een designerdrug. Daarmee wordt bedoeld dat de makers van designerdrugs, de moleculaire structuur van de traditionele, verboden drugs, iets aanpassen. Doordat de structuur veranderd is en afwijkt van de traditionele, valt de nieuwe variant niet onder de drugswet. Hierdoor is het momenteel legaal verkrijgbaar. 

Werking van 3-MMC

3-MMC werkt stimulerend en verandert het bewustzijn licht. Het effect wordt ervaren als een kruising tussen XTC en cocaïne. Je wordt alerter, socialer, blij, vermoeidheid verdwijnt en je zelfvertrouwen neemt toe. 

Gezondheidsrisico’s

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de risico’s van 3-MMC bij mensen. Hierdoor is er nog weinig bekend over de gevaren. Wel is bekend dat risico’s vergroot worden bij hoge doseringen en combinatiegebruik met andere drugs of alcohol

Ook is bekend dat je bij het gebruik een aantal negatieve gezondheidseffecten kunt ervaren zoals:

  • Verhoogde lichaamstemperatuur
  • Rusteloosheid 
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Hartkloppingen
  • Spierspanningen
  • Hallucinaties
  • Angst en wantrouwende gedachten
  • Drang om opnieuw te gebruiken (craving)

 

Kies voor een langdurig herstel

Castle Craig gelooft dat verslaving een ziekte is die met goede zorg overwonnen kan worden. Jij moet de eerste stap zetten, maar je hoeft het niet alleen te doen. Vraag om hulp en reken af met je verslaving.

Verslavingskans en behandeling voor 3MMC

Er is een behoorlijke toename in het aantal meldingen van 3-MMC vergiftiging. Er zijn ook steeds meer signalen die erop duiden dat 3-MMC een zeer verslavend middel is.

Castle Craig heeft meer dan twintig jaar ervaring in het behandelen van verschillende soorten verslaving. Kijk op de pagina over ‘Onze Verslavingszorg’ voor meer informatie over onze behandeltrajecten.