NederlandsEnglish
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00
  1. Home
  2.  » 
  3. Verslavingen
  4.  » 
  5. Dossiers
  6.  » Wat is een afkickkliniek?

Afkickkliniek Castle Craig

Castle Craig Nederland biedt behandeling voor alcohol-, drugs- en medicijnverslaving. Je kunt bij ons terecht voor excellente ambulante zorg (zonder opname). In samenwerking met onze ervaren behandelaren stel je een persoonlijk behandelplan op dat gericht is op het bereiken van jouw doelen: een langdurig herstel en de regie over je leven terug in eigen handen. Ook bij een dubbele diagnose (bijvoorbeeld verslaving in combinatie met depressie of trauma) hebben wij de specialisten om jou te ondersteunen.

Naast de vestigingen in Nederland werkt Castle Craig samen met twee klinieken in het Verenigd Koninkrijk. Indien nodig (en gewenst) is ook behandeling met opname een mogelijkheid. We hebben afspraken met de meeste zorgverzekeraars waardoor zowel ambulante als klinische zorg in vrijwel alle gevallen worden vergoed. Kijk hier of jouw zorgverzekering vergoed.

Meer over onze afkickklinieken?

Castle Craig Den Haag
Castle Craig Rotterdam
Castle Craig Amsterdam
Castle Craig Hospital in Schotland
Smarmore Private Clinic in Ierland

Wil je je direct aanmelden? Ga dan het aanmeldformulier

Afkicken in een verslavingskliniek?

Een afkickkliniek is een gespecialiseerde GGZ instelling gericht op de genezing van verslaving. Dit is meer dan alleen afkicken (detoxificatie). Daarom spreken wij zelf liever van verslavingszorg. We bieden bij Castle Craig ambulante verslavingszorg (in Nederland) en klinische opname (in Schotland en Ierland). Na de behandeling bieden we nazorg. Dit kan o.a. bestaan uit individuele therapie, groepstherapie of eHealth modules.

Verslaving is een ziekte die niet alleen de verslaafde raakt. Daarom betrekken we bij voorkeur ook familie en geliefden bij de behandeling. Voor naasten en familie bieden we een familieprogramma. Indien intensievere begeleiding en steun gewenst is, kun je ook als familie of naaste bij ons terecht voor behandeling met betrekking tot verslavingsproblematiek

Drie dingen die je moet weten over afkicken

  1. Afkicken (detoxificatie) is de eerste stap naar herstel van verslaving maar vormt slechts het begin. Daarom duurt een behandeltraject voor verslaving langer dan enkel de detox.
  2. Je hersenen hebben enkele maanden nodig om te herstellen van de vicieuze cirkel van verslaving.
  3. Naast stoppen met middelengebruik is het bij herstel van verslaving belangrijk om sociale contacten en een gezond levensritme te verzorgen.

Wat gebeurt er in een afkickkliniek?

We staan voor zorg op maat en dus zullen we tijdens de intake samen kijken naar welke behandeling passend is. In sommige gevallen is dat ambulante behandeling – dat wil zeggen dat je thuis woont en enkele keren per week een locatie van Castle Craig bezoekt voor behandeling.

Voor ernstigere vormen van verslaving kan opname nodig zijn. In dit geval volgt klinische behandeling in Schotland of Ierland. Tijdens je intake bespreek je samen met je behandelaar of je baat hebt bij klinische opname. Indien gewenst kun je ook starten met ambulante zorg en je indien nodig laten opnemen.

Directe opname afkickkliniek

Aanmelding voor zowel ambulante als klinische zorg lopen via Castle Craig Nederland. Wil je starten met afkicken? Meld je dan hier aan en neem contact op met jouw huisarts. Jouw huisarts kan je verwijzen naar een Castle Craig vestiging in jouw regio.

Hulp nodig bij verslaving?

» korte wachttijden, dus snel starten
» professionele begeleiding van ervaren specialisten
» altijd passende zorg op maat
» in een veilige omgeving afkicken