Wat is een afkickkliniek?

Wat is een afkickkliniek?

Een afkickkliniek is het woord dat in de volksmond wordt gebruikt voor een gespecialiseerde GGZ instelling gericht op genezing van verslaving.  Castle Craig is in die zin een afkickkliniek, al spreken wij liever van verslavingszorg. Maar hoe gaat afkicken in zijn werk? Hoe kom je van een verslaving af? Hier vind je drie dingen die je moet weten over afkicken en kun je aanmelden voor behandeling

Drie dingen die je moet weten over afkicken

  1. Afkicken of de detoxificatie fase is de eerste stap naar herstel van verslaving maar vormt slechts het begin. Daarom duurt een behandeltraject voor verslaving langer dan enkel de detox.
  2. Je hersenen hebben enkele maanden nodig om te herstellen van de vicieuze cirkel van verslaving.
  3. Naast stoppen met middelengebruik is het vaak belangrijk om bij herstel van verslaving sociale contacten en een gezond levensritme te verzorgen.

Verslavingszorg bij Castle Craig

Behandeling van verslaving kan bij Castle Craig ambulant, terwijl je nog thuis woont en enkele keren per week de locatie bezoekt. Voor ernstiger vormen van verslaving kan opname benodigd zijn en volgt klinische behandeling in Schotland of Ierland. Intake en screening vinden eerst plaats in Nederland. Onderstaand vind je aanvullende informatie:

Castle Craig vestigingen

Verslavingszorg Den Haag
Verslavingszorg Rotterdam
Verslavingszorg Amsterdam