Wat is een afkickkliniek?

Castle Craig Nederland biedt verschillende behandeltrajecten voor alcohol-, drugs- en medicijnverslaving. Een van de mogelijkheden is opname in een afkickkliniek. Dit hangt echter af van je persoonlijke situatie, je wensen en je verslaving.

Indien mogelijk proberen we de behandeling vorm te geven op een manier die niet al te ingrijpend is en waardoor je in je eigen omgeving kunt blijven (ambulante verslavingszorg).

Maar soms heb je de meeste baat bij opname in een kliniek (klinische opname). Bijvoorbeeld door een onhoudbare thuissituatie of om bepaalde patronen te kunnen doorbreken. Je kunt ook starten met ambulante zorg. Als later blijkt dat opname toch wenselijk is, kijk je samen met je behandelaar opnieuw naar je behandelplan.

Afkickkliniek in het Verenigd Koninkrijk

In de Nederlandse vestigingen wordt alleen ambulante zorg geboden, daarom werken we samen met twee klinieken in het Verenigd Koninkrijk: Castle Craig Hospital in Schotland en Smarmore Private Clinic in Ierland.

Soms is directe opname niet mogelijk of wenselijk. In dat geval kun je in Nederland al starten met behandeling. We hebben verschillende vestigingen bij jou in de buurt, maar ook online therapie is een mogelijkheid tijdens het overbruggingstraject.

Castle Craig Den Haag
Castle Craig Rotterdam
Castle Craig Amsterdam

Wil je je aanmelden? Ga dan het aanmeldformulier

Wordt mijn behandeling vergoed?

We hebben afspraken met de meeste zorgverzekeraars waardoor zowel ambulante als klinische zorg meestal wordt vergoed. Kijk hier of jouw zorgverzekering vergoed.

Een Castle Craig afkickkliniek: wat te verwachten

De afkickklinieken van Castle Craig zijn gevestigd in een rustige omgeving en uitgerust met uitstekende faciliteiten. Goed bereikbaar, maar ook afgeschermd waardoor jij in alle rust aan je herstel kunt werken.

Als je opgenomen wordt met een actieve verslaving dan is de eerste stap detoxificatie. Als je clean en/of sober bent dan kun je starten aan je lichamelijke en geestelijke herstel. Je neemt deel aan individuele en groepstherapie en wordt door onze professionals ondersteund met uitstekende verslavingszorg.

Na klinische opname bieden we in Nederland nazorg. Dit is een vast onderdeel van de behandeling en kan bestaan uit individuele therapie, groepstherapie of eHealth modules. Je moet het zelf doen, maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat.

Wat je moet weten over afkicken

  1. Afkicken (detoxificatie) is de eerste stap naar herstel van verslaving maar vormt slechts het begin. Daarom duurt een behandeltraject voor verslaving langer dan enkel de detox.
  2. Je hersenen hebben tijd nodig om te herstellen van de vicieuze cirkel van verslaving.
  3. Naast stoppen met middelengebruik is het bij herstel van verslaving belangrijk om sociale contacten en een gezond levensritme te verzorgen.

Aanmelden bij een afkickkliniek

Aanmelding voor zowel ambulante als klinische zorg lopen via Castle Craig Nederland. Wil je starten met afkicken? Meld je dan hieronder aan.

Aanmelden

korte wachttijden, dus snel starten
professionele begeleiding van ervaren specialisten
altijd zorg op maat
afkicken in een veilige omgeving