De 5 dingen die je moet weten over verslaving en herstel

1. Verslaafd?

Verslaving is een toestand waarin iemand fysiek en mentaal afhankelijk is van een middel zoals alcohol, drugs of medicijnen, of van een gewoonte zoals gokken. Niet iedereen die verslaafd is, realiseert zich dat ook. Bij Castle Craig behandelen we verslaving als een ziekte aan de hersenen. Verslaving heeft daarom niets te maken met een gebrek aan wilskracht, zoals vaak wordt gedacht.

2. Castle Craig biedt de beste verslavingszorg

De behandelresultaten van Castle Craig behoren tot de beste in Nederland. Onze patiënten geven ons gemiddeld een 8,7, ver boven het landelijke gemiddeld. En maar liefst 84 % van onze patiënten is succesvol en bereikt geheelonthouding. Deze goede resultaten zorgen er voor dat 97 % van onze patiënten ons aanraadt. Wij hebben geen wachttijden, dus je kunt snel bij ons terecht.

3. Het begint bij aanmelden

Op het moment dat je jezelf aanmeldt bij Castle Craig, word je uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met één van onze medewerkers. Samen kijken we naar je huidige situatie en bespreken we de mogelijke behandelopties. Vervolgens maken we een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek in Den Haag of Amsterdam.

Direct aanmelden

4. Na je intakegesprek

Je intakegesprek wordt gevolgd door een gesprek met een behandelaar, waarin het advies voor je behandeling wordt besproken. Dat kan resulteren in een opname in onze kliniek in Schotland, een dagbehandeling of individuele therapie in Den Haag of Amsterdam. Delen van de behandeling worden ook online aangeboden.

5. Je behandeling wordt vergoed

Wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt, waardoor ze deze kwaliteitsbehandeling bij Castle Craig vergoeden. Onze medewerkers helpen je niet alleen af te rekenen met je verslaving, maar ook met het starten van een nieuw leven zonder het gebruik van middelen. Er is aandacht voor de heropbouw van werk, een gezond sociaal leven en herstel van verbroken familierelaties.

Meld je direct aan en reken af met je verslaving

Direct aanmelden

Vraag onze brochure aan

Brochure aanvragen

Meer gecontracteerde verzekeraars en informatie over vergoeding.