Castle Craig’s 30-jarig jubileum – Internationale essay-schrijfwedstrijd

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan organiseert Castle Craig Hospital in Schotland een internationale essay-schrijfwedstrijd voor studenten. De wedstrijd is bedoeld voor studenten van de studies geneeskunde, psychologie, verpleegkunde, psychotherapie en maatschappelijk werk.

Focus op verslaving

Deelnemers kunnen kiezen uit 3 verschillende aspecten van verslaving. Essays mogen niet meer dan 3000 woorden bevatten en moeten in academische schrijfstijl (inclusief referenties) geschreven zijn. De essays mogen geschreven worden vanuit persoonlijke ervaring of een objectieve mening of algemene kijk.

De drie aspecten zijn:

 • Is drugsverslaving een hersenziekte?
 • Wat is de rol van psychotherapie bij het realiseren en behouden van herstel van verslaving?
 • ‘De maatschappij heeft de oplossing voor verslaving omdat sociale problemen de hoofdoorzaak zijn.’

De prijzen

De persoon met de beste essay wint een bedrag van £ 1.000 er wordt daarnaast nog 5 keer een bedrag van £ 250 uitgereikt. De overige opvallende inzendingen zullen schriftelijk worden geprezen.

Sluitingsdatum

Je kunt tot uiterlijk 30 december 2018 23.59 uur je essay inzenden.

Hoe kan je meedoen?

Het aanmeldforumlier kan hier worden gedownload.

 

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Regels

 1. Inzendingen moeten in het Engels zijn. Deelnemers moeten vermelden of Engels hun moedertaal is.
 2. Het essay mag niet meer dan 3000 woorden omvatten (exclusief, titelpagina, bibliografie of referenties). Inzendingen van meer dan 3000 woorden, worden gediskwalificeerd. De juryleden zijn op zoek naar een goed geschreven, origineel en interessant essay
 3. Het onderwerp moet gebaseerd zijn op een van de drie onderwerpen die op deze pagina worden vermeld
 4. Voeg een aparte titelpagina toe met de titel van het essay, jouw naam, de universiteit of hogeschool en het volledige aantal woorden.

  Jouw naam, academische instelling of andere identificatiegegevens mogen niet op een andere pagina dan de titelpagina worden weergegeven, anders wordt de inzending geretourneerd voor wijziging.

 5. Alle pagina’s moeten de essaytitel als koptekst bevatten en het paginanummer als footer (paginanummering om te beginnen op de eerste pagina van het essay – niet op de titelpagina).
 6. Alle inzendingen moeten samen met het ondertekende inschrijfformulier worden geüpload of per post verzonden. Inzendingen zonder inschrijfformulier worden gediskwalificeerd.
 7. De essays mogen zowel per post als hard copy of per mail als Word-document worden ingeleverd. De inzendingen per e-mail mogen verzonden worden naar l.douglas@castlecraig.co.uk
 8. Zowel het deelnameformulier als het essay moeten het Castle Craig Hospital bereiken op 30 december 2018 voor 23.59 uur – late inzendingen worden niet geaccepteerd. Er wordt geen rekening gehouden met verzend- of e-mailfouten enz. We zullen je op de hoogte brengen wanneer wij de inzending ontvangen
 9. Alle studenten die geneeskunde, psychologie, verpleegkunde, psychotherapie, sociaal werk of een verwante discipline volgen mogen deelnemen aan de essay wedstrijd
 10. Verdenking van plagiaat zal resulteren in onmiddellijke diskwalificatie
 11. De beslissing van de juryleden is definitief voor alle aspecten van de wedstrijd
 12. De winnaars worden aangekondigd op 30 april 2019 en het winnende essay wordt online gepubliceerd op 1 mei 2019
 13. Door deelname geeft je Castle Craig Hosptial het auteursrecht van het essay dat is overhandigd, exclusief de morele rechten op het essay, over de hele wereld, in alle talen, voor de volledige periode van copyright. Om twijfel te voorkomen, de opdracht omvat de rechten om het artikel in elektronische vorm en online te verspreiden.