Hulp voor familie en naasten

Castle Craig Verslavingszorg

Professionele zorg voor naasten

Een verslaving heeft niet alleen impact op de persoon met de verslaving, maar ook op zijn of haar omgeving. Het is vaak moeilijk om te zien wat de verslaving met jouw dierbare doet. Je bent boos, verdrietig en je voelt je machteloos. Je wil graag helpen, maar zelf kun je ook wel een helpende hand gebruiken. Daarom biedt Castle Craig ook ondersteuning voor naasten.

Hoe langer de verslaving jouw geliefde in zijn grip heeft, hoe groter de gevolgen voor jou als naaste kunnen worden. Het is niet ongewoon dat naasten en familieleden te maken krijgen met psychische problemen als gevolg van de verslaving van hun geliefde.

Het helpt om met lotgenoten te kunnen praten, om betrokken te zijn bij de behandeling, om het gedrag rondom een verslaving te begrijpen en om de handvaten te krijgen om daarmee om te gaan. Daarom biedt hiervoor Castle Craig diverse ondersteuning.

Naast het familieprogramma kun je ook zelf bij ons in behandeling. De zorg voor naasten en familie wordt overigens vergoed door je zorgverzekeraar, want dit valt onder de Basis GGZ. Als je je hiervoor aanmeldt via je huisarts, nemen wij contact met je op om een intake te plannen.

reünie 2020