Hulp voor familie en naasten

Een verslaving heeft niet alleen impact op de persoon met de verslaving, maar ook op zijn of haar omgeving. Het is vaak moeilijk om te zien wat de verslaving met jouw dierbare doet. Je bent boos, verdrietig en je voelt je machteloos. Je wil graag helpen, maar zelf kun je ook wel een helpende hand gebruiken. Daarom biedt Castle Craig ook ondersteuning voor naasten.

Hoe langer de verslaving jouw geliefde in zijn grip heeft, hoe groter de gevolgen voor jou als naaste kunnen worden. Het is niet ongewoon dat naasten en familieleden te maken krijgen met psychische problemen als gevolg van de verslaving van hun geliefde.

Professionele zorg voor naasten

Het helpt om met lotgenoten te kunnen praten, om betrokken te zijn bij de behandeling, om het gedrag rondom een verslaving te begrijpen en om de handvaten te krijgen om daarmee om te gaan. Daarom biedt hiervoor Castle Craig diverse ondersteuning.

Naast het familieprogramma kun je ook zelf bij ons in behandeling. De zorg voor naasten en familie wordt overigens vergoed door je zorgverzekeraar, want dit valt onder de basis ggz.