1. Home
 2.  » Corona | Zorg nu op afstand

Corona | Zorg deels op afstand

Laatst geüpdate op: 20 mei 2020

Je kunt je gewoon aanmelden en in behandeling bij Castle Craig. Jouw gezondheid, de gezondheid van andere patiënten en de gezondheid van onze medewerkers is erg belangrijk. Daarom bieden wij behandeling nog steeds voornamelijk digitaal aan. Wij zijn sinds 14 mei met een klein team ook weer op locaties aanwezig.

De zorg op onze locaties wordt met een klein team gefaseerd weer op gang gebracht. Behandeling op locatie is uitsluitend mogelijk op uitnodiging. Jouw behandelaar zal je hier eventueel voor uitnodigen. Wil je dit liever niet, dan kan de afspraak alsnog voortgezet worden via beeldbellen.

Hoe houden we het veilig?

We hebben diverse maatregelen getroffen. Als je op locatie wordt uitgenodigd, vragen we je om de volgende richtlijnen te lezen en te volgen.

 1. Mocht je symptomen vertonen zoals luchtwegklachten, hoesten, niezen, koorts en kortademigheid vragen wij je telefonisch contact met ons op te nemen en niet fysiek bij ons langs te komen. Kom je toch langs dan zijn wij helaas genoodzaakt je weer naar huis te sturen.
 2. We bellen je een dag van tevoren om je nogmaals te vragen hoe het met je gezondheid gaat.
 3. De wachtruimtes zijn gesloten.
 4. Bezoek onze locatie alleen.
 5. Kom niet ruim van tevoren naar je afspraak om te voorkomen dat je lang buiten moet wachten.
 6. Er mag maar één persoon tegelijk gebruikmaken van de lift of de trap.
 7. Als je binnenkomt vragen wij je gebruik te maken van een desinfecterende gel en daarna je handen te wassen. Bij binnenkomst staan desinfectiezuilen en een medewerker wijst je de weg.
 8. Je behandelaar haalt je gelijk op en neemt je mee naar de behandelruimte waar je op anderhalve meter van elkaar in gesprek gaat. In het hele gebouw bewaar je 1,5 meter afstand van andere mensen.
 9. Wij plannen ruimte tussen de afspraken in, zodat we de behandelruimte na elk gesprek kunnen desinfecteren en ventileren.
 10. Helaas is er geen mogelijkheid voor toiletbezoek.
 11. Helaas bieden wij je tijdelijk niets te drinken aan, neem zelf een flesje water mee.

Zo zorgen we er samen voor dat we de benodigde zorg op een veilige manier kunnen aanbieden en we ons aan de landelijke adviezen en maatregelen houden.

Zorg op afstand

De ambulante behandeling bieden we nog steeds voornamelijk digitaal aan. Ook intake en diagnostiek kunnen we digitaal aanbieden en dat blijft zo. Jouw behandeling bij Castle Craig vindt dan plaats per telefoon of via beeldbellen, afhankelijk van jouw voorkeur. Ook bieden wij eHealth modules aan. Deze kun je op afstand volgen als aanvulling op de behandeling.

De fysieke behandelgroepen zijn tijdelijk opgeschort. In plaats daarvan kun je deelnemen aan online dagbehandeling, diverse behandelgroepen, supportgroepen en avondgroepen.

Overbruggingstraject klinische behandeling 

Heb je een klinische indicatie, dan bieden we een overbruggingstraject aan. Dit doen we via beeldbellen. Als gevolg van de lock-down van Schotland en het beperkte aantal vluchten naar Schotland en Ierland kan daar slechts beperkt naartoe gereisd worden, daarom is er een opnamestop. Zodra de maatregelen versoepelen, bekijken we samen wanneer de klinische behandeling kan starten.

Castle Craig Hospital in Schotland heeft op 23 maart 2020 de Kirkurd Unit geopend om nieuwe patiënten op te kunnen nemen. Zodra dat weer mogelijk is, informeren we onze patiënten hierover.

Op of afschalen

Wij monitoren deze crisis dagelijks. Zodra daar aanleiding toe is, schalen we deze maatregelen op of af.

Hulp nodig?

Bel vandaag

088 - 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00
weekend 12:00 tot 16:00