Afkicken in het buiteland

Afkicken in het buitenland heeft zijn voordelen

De keuze om je aan te melden bij een afkickkliniek is een hele moedige keuze. Het betekent dat je kunt toegeven dat je een probleem hebt en bereid bent om hulp te zoeken. De beste manier om te herstellen van verslaving is om ver weg te blijven van de verleidingen en triggers die je kunnen beïnvloeden. Afkicken in het buitenland kan hieraan bijdragen. In een kliniek heb je geen andere keus dan je concentreren op beter worden.

Meerdere keuzes

Als je in een afkickkliniek in het buitenland zit, krijg je de kans om met een schone lei te beginnen. Je kunt een nieuwe gewoontes opbouwen en je processen veranderen. Afkicken in het buitenland beperkt je keuzes niet maar breidt ze juist uit. Mits je een kliniek kiest die bij je past. Er zijn klinieken die zich primair op verslaving richten maar wij geloven dat het belangrijk is om naar onderliggende factoren te kijken. Castle Craig richt zich daarom ook op dubbele diagnose. Bij het maken van een keuze is het vooral belangrijk dat je de kliniek kiest waarbij jij het gevoel hebt dat de behandeling en de omgeving het beste bij jou passen.

De voordelen van afkicken in het buitenland

Een voordeel van afkicken in het buitenland is dat je afstand houdt van alle afleidingen die je thuis kunt ervaren. Waaronder vrienden of familieleden die ook gebruiken of dealers die je tegenkomt. Dingen zoals geur, smaak of geluiden kunnen ook triggers zijn. Het is het beste om ver weg te blijven van alles dat kan leiden tot een terugval.

Thuiskomst en terugvalpreventie

De kansen op volledig herstel zullen toenemen als je het behandelprogramma volledig doorloopt. In het buitenland afkicken is een goede keuze om je te focussen op jezelf en je herstel. Er is natuurlijk altijd een kans dat je getriggerd wordt als je thuiskomt. Bijvoorbeeld als je een bar binnenloopt, naar een feestje of gelegenheden gaat waar drugs of alcohol worden genuttigd. Daarom word je hierop voorbereid tijdens het afkicken in de Castle Craig kliniek. Na behandeling van je verslaving in de kliniek start je in Nederland met een nazorgprogramma. We bieden ondersteuning bij het oppakken van je dagelijks leven en de triggers die je tegenkomt.

Mogelijkheden bij Castle Craig

Castle Craig biedt twee opname mogelijkheden in het buitenland. Castle Craig Hospital in Schotland en Smarmore Castle Private Clinic in Ierland. Beide zijn gelegen op een groot landgoed waardoor je in alle rust in een natuurlijke omgeving kunt herstellen. Daarnaast biedt Castle Craig ook behandelingen in Nederland op locaties in Amsterdam en Den Haag. Bij thuiskomst vindt er nog een intensief nazorgtraject plaatst.  Dit kan bestaan uit een aansluitende dagbehandeling, individuele therapie of een standaard nazorgtraject. De behandelingen worden zowel face-to-face als online aangeboden. Vraag je jezelf af welke behandeling het beste bij je past? Hier lees je meer over het verschil tussen de behandelingen.