Afkicken in het buitenland heeft zijn voordelen

Afkicken in het buiteland

De keuze om je aan te melden bij een afkickkliniek is een hele moedige keuze. Het betekent dat je toegeeft dat je een probleem hebt en dat je bereidt bent om hulp te zoeken. De beste manier om te herstellen van verslaving is om ver weg te blijven van de afleidingen en triggers die je kunnen beïnvloeden. Afkicken in het buitenland kan hieraan bijdragen. Je hebt hierdoor geen andere keus dan je te concentreren op beter worden en helemaal te resetten.

Meerdere keuzes

Als je in een afkickkliniek in het buitenland zit, krijg je de kans om opnieuw te beginnen. Je kunt een nieuw leven opbouwen en je processen veranderen. Afkicken in het buitenland beperkt je keuzes niet maar breidt ze juist uit. Zo kun je de kliniek kiezen die het beste bij je past. Er zijn klinieken die verslavingen aanpakken maar ook klinieken die behandeling voor dubbele diagnose aanbieden. Je kunt daarnaast de keuze ook baseren op basis van jouw favoriete klimaat, of je nu van een koud of warm klimaat, van de bergen of het strand houdt. Het is vooral belangrijk om de kliniek te kiezen waarbij jij het gevoel hebt dat de behandeling en de omgeving het beste bij jou past.

De voordelen van afkicken in het buiteland

Een voordeel van afkicken in het buitenland is dat je afstand houdt van alle afleidingen die je thuis kunt ervaren. Waaronder vrienden of familieleden die ook gebruiken of dealers die je tegenkomt. Dingen zoals geur, smaak of geluiden kunnen ook tiggers zijn. Het is het beste om ver weg te blijven van alles dat kan leiden tot een terugval.

Thuiskomst en terugvalpreventie

De kansen op volledig herstel zullen toenemen als je het behandelprogramma volledig doorloopt. In het buitenland afkicken is een goede keuze om je te focussen op jezelf en je herstel. Er is natuurlijk altijd een kans dat je getriggerd wordt als je thuiskomt. Bijvoorbeeld als je een bar binnenloopt, naar een feestje of gelegenheden gaat waar drugs of alcohol worden genuttigd. Daarom wordt je hierop voorbereid tijdens het afkicken in de Castle Craig kliniek. Na behandeling van je verslaving in de kliniek zal je een nazorgprogramma starten in Nederland zodat je ondersteunt wordt tijdens het oppakken van je dagelijks leven en de triggers die je tegenkomt.

Mogelijkheden bij Castle Craig

Castle Craig biedt twee opname mogelijkheden in het buitenland. Castle Craig Hospital in Schotland en Smarmore Castle Private Clinic in Ierland. Beide zijn gelegen op een groot landgoed waardoor je in alle rust in een natuurlijke omgeving kunt herstellen. Daarnaast biedt Castle Craig ook behandelingen in Nederland op locaties in Amsterdam en Den Haag. Bij thuiskomst vindt er nog een intensief nazorgtraject plaatst.  Dit kan bestaan uit een aansluitende dagbehandeling, individuele therapie of een standaard nazorgtraject. De behandelingen worden zowel face-to-face als online aangeboden. Vraag je jezelf af welke behandeling het beste bij je past? Hier lees je meer over het verschil tussen de behandelingen.