Individuele therapie

Past een individuele behandeling bij jou?

Soms neemt het leven een onverwachte wending die je liever niet aan de grote klok hangt. Voel je geen behoefte om dit met een geliefde of groep met groepstherapie te delen? Dan past individuele behandeling waarschijnlijk het beste bij jou.

De individuele behandeling

Tijdens een individuele behandeling heb je één-op-één gesprekken met je behandelaar. Het doel van de behandeling is om jouw leven te verbeteren en om te leren slimmere keuzes te maken. Behandelaren kunnen je op verschillende manieren een grote bron van steun bieden. Ze kunnen ten eerste goed luisteren en helpen bij het herkennen van symptomen. Daarnaast geven ze je strategieën om ongewenst gedrag aan te passen. De behandelaar zal ook met jou ontdekken wat jou ervan weerhoudt om je mentaal en emotioneel goed te voelen. In de behandeling leer je onder andere over liefde, moed, vrede en zelfvertrouwen. Met elke sessie zal je groeien en jezelf en de wereld om je heen beter leren kennen.

Voordelen van een individuele behandeling

Een individuele behandeling kan je helpen een beter gevoel te krijgen over jezelf. Het kan helpen verbroken relaties te herstellen en nieuwe vaardigheden leren. Het gevoel van persoonlijke kracht wat je door de behandeling kan ervaren kan bijdragen aan verbetering van jouw leven. Bij Castle Craig bieden we individuele behandeling voor verslavingsproblematiek en dubbele diagnose. Dit wordt ook wel de ambulante behandeling genoemd. Je woont thuis en bezoekt de behandellocatie enkele malen per week.