Uitstelgedrag

Stop met uitstelgedrag: er is geen beter moment om te stoppen dan nú

Verslaving is een chronische en progressieve ziekte die vaak fataal wordt. Het zoeken naar een behandeling is geen kwestie van keuze, maar een kwestie van noodzaak.

Ik heb geen tijd om af te kicken.

De waarheid is dat er nooit een perfect moment komt om af te kicken. Nu is altijd het beste moment. Alles in het leven kan namelijk verdwijnen als gevolg van een overdosis of ernstige gezondheid complicaties. Om je leven te blijven leiden zal je toch echt hulp moeten zoeken. Schakel de hulp in van vertrouwde vrienden en familieleden op wie je veel verantwoordelijkheid kunt leggen. Soms is beter om alle verplichtingen los te laten en puur te focussen op het herwinnen van mentale, fysieke en spirituele gezondheid.

Ik hoef geen behandeling, ik kan zelf stoppen

“Ik kan zelf stoppen” en “Ik heb het onder controle” zijn veel voorkomende motivaties voor het uitstellen van een behandeling. Trots is geen vijand voor nederigheid maar een uitdaging. Ego is de grootste uitdaging waarmee we allemaal worden geconfronteerd. Het overwinnen van trots in ruil voor nederigheid is een grote taak bij herstellen. Hulp vragen is geen teken van zwakte of mislukking. Durven toegeven dat je hulp nodig hebt, overtuigd juist van veel kracht.

Als je hulp nodig hebt, kan je een vertrouwde vriend of familielid bellen voor hulp. Je kunt ook altijd eerst een verslavingskliniek of de huisarts bellen voor meer informatie. Bij Castle Craig kan je 24 uur per dag een contactverzoek indienen of bel ons tijdens onze openingstijden Castle Craig.