Alocholproblem

3 redenen waarom je niet toegeeft dat je een alcoholprobleem hebt

Heb je een alcoholprobleem? Of houd je gewoon van een lekkere borrel voor de gezelligheid? Toegeven dat je een alcoholprobleem hebt is niet makkelijk en daar zijn 3 redenen voor.

#1 Je zou alles in gevaar kunnen brengen

Er heerst een stigma rond alcoholisme. Hoewel het bewustzijn snel groeit, is er nog steeds een gebrek aan informatie en misvattingen over alcoholisme. Toen de Anonieme Alcoholisten in 1935 werd opgericht, koos het voor anonimiteit als een traditie omdat mensen beschermd moesten worden. Bekend staan als alcoholist, zou hun carrière, hun levensonderhoud en hun gezin in gevaar kunnen brengen. Tegenwoordig wordt het leven met alcoholisme en het herstel van alcoholisme meer op waarde geschat in plaats van gemeden. Je zult daarom echt niet alles verliezen als je toegeeft dat je een probleem hebt met alcohol. Het risico om relaties, banen en financiële zekerheid te verliezen wordt juist verhoogd door alcohol en verslaving. Het vooruitzicht van soberheid en herstel biedt juist een oplossing je leven te redden.

#2 Je weet niet zeker of nuchter worden wel goed voor je is

Iedereen heeft zijn rechtvaardigingen om te drinken. Deze zijn vaak diep verbonden met onderliggende problemen die meestal een emotionele bron hebben. Je kunt ook gelijktijdige geestelijke gezondheidsproblemen ervaren die naar boven komen wanneer ze niet worden onderdrukt door alcohol. Wat je redenen ook zijn om te veel te drinken, je weet misschien niet zeker of het de moeite waard is om de alcohol op te geven. Het duurt even voordat de alcohol uit je systeem is verdwenen en het zal tijd kosten om te leren hoe je effectief omgaat met je emoties. Het maakt niet uit hoe lang het duurt, je leven zal elke dag beter worden als je sober bent.

#3 Je denkt dat je het zelf kunt beheersen

Wat als je geen probleem hebt met drinken? Wat als iedereen die opmerkingen heeft gemaakt, en advies geeft over het alcoholmisbruik, het niet bij het juiste eind heeft? Dit zijn gedachten die iedereen heeft als ze op het punt staan toe te geven dat ze hulp nodig hebben met hun alcoholprobleem. Het is mogelijk dat je het zelf kunt regelen, maar het kan ook zijn dat je talloze methoden hebt geprobeerd zonder succes. Als stoppen met drinken niet zonder hulp lukt, is het belangrijk om toe te geven dat je hulp nodig hebt. Bij Castle Craig gaan we samen de strijd aan met je alcoholprobleem, met behulp van een klinische behandeling van verslaving, ambulante verslavingszorg of dagbehandeling.

Stap 1 van de 12 stappen naar herstel: “We hebben toegegeven dat we geen controle hadden over ons alcoholprobleem en dat ons leven onhandelbaar geworden is. De eerste stap om een oplossing voor een probleem te vinden, is het toegeven dat er een probleem is. Toegeven dat je een alcoholprobleem hebt is moeilijk.” Maar we helpen je graag. Als je klaar bent voor de volgende stap, neem dan contact op.