Reizen

Tips voor reizen tijdens herstel

Hoewel herstel je primaire focus moet zijn, kun je nog steeds je leven leiden en sober plezier hebben. Op vakantie gaan tijdens je herstel, geeft je alleen geen excuus om ook vakantie van je herstel te nemen. Bereid je vakantie goed voor zodat je er optimaal van kunt genieten.,

Welke zorgen kunnen optreden?

Reizen terwijl je in een vroeg herstel zit, kan beangstigend zijn omdat je triggers kunt tegenkomen die ervoor zorgen dat je weer gaat gebruiken. Daarnaast kun je meegesleept raken in het plezier van een nieuwe plek waardoor je het belang van herstel vergeet. Het kan ook moeilijk zijn om de lokale 12-stappenbijeenkomst te verlaten. In de zin van dat je close bent geworden met de deelnemers en gewend bent om de meeting een paar keer per week te volgen. Gelukkig zijn er duizenden bijeenkomsten overal ter wereld. Dus er is geen excuus om deze routine te onderbreken.

Bijeenkomsten

Er zijn veel websites met lokale bijeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan aa.org, na.org, en ca.org. Je kunt ook overwegen om op social media te vragen naar bijeenkomsten. Onbekende internetgebruikers kunnen ook goede suggestie hebben. Of bekijk de mogelijkheden om aan online bijeenkomsten mee te doen. Tegenwoordig is een goede internetverbinding vrij gebruikelijk. Dus stop je oordopjes of headset in je koffer en dan hoef je alleen maar een rustige ruimte te vinden als je aan de bijeenkomst wilt bijsluiten.

Reisvoorbereiding

Naast het vormgeven van je herstel tijdens het reizen is het ook goed om extra goed voorbereid op reis te gaan. Door je in te lezen in je bestemming, heb je een beter beeld bij wat je kunt verwachten. Veel landen hebben websites met informatie voor toeristen en reizigers. Bekijk wat je wilt zien en bezoeken, en plan je bezoek goed. Dat verlaagt spanningen en verkleint de kans dat je je persoonlijke grenzen overgaat.

Belangrijk om te onthouden

Onderschat reizen tijdens je herstel niet, zeker tijdens de eerste keer. Je gaat een nieuwe omgeving in buiten je zorgvuldig opgebouwde patroon. Zorg dat je goed voorbereid bent en bespreek de reis in detail met de mensen om je heen voordat je op reis gaat.