Reizen

Tips voor reizen tijdens herstel

Terwijl herstel je primaire focus moet zijn, kun je nog steeds je leven leiden en sober plezier hebben. Op vakantie gaan tijdens je herstel, geeft je alleen geen excuus om ook vakantie van je herstel te nemen. Er zijn veel manieren waarop je 12 stappen bijeenkomsten over de hele wereld kunt vinden.

Welke zorgen kunnen optreden?

Reizen terwijl je in een vroeg herstel zit, kan beangstigend zijn omdat je triggers kunt tegenkomen die ervoor zorgen dat je weer gaat gebruiken. Daarnaast kun je meegesleept raken in het plezier van een nieuwe plek dat je het belang van herstel vergeet. Het kan ook moeilijk zijn om de lokale 12 stappen bijeenkomst te verlaten. In de zin van dat je close bent geworden met de deelnemers en gewend bent om de meeting een paar keer per week te volgen. Gelukkig zijn er duizenden 12 stappen bijeenkomsten die overal ter wereld plaatsvinden. Dus er is geen excuus om deze routine op pauze te zetten.

Waar vind je de AA bijeenkomsten?

Er zijn veel websites die fungeren als een soort kaart voor lokale bijeenkomsten, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken naar de naam van jouw bijeenkomst. Zoals AA, en ‘bij mij in de buurt’, of de specifieke naam van jouw bestemming. Zodra je zoekt, vind je een lijst met resultaten met adressen en de data en tijden van elke bijeenkomst. Je kunt ook een “AA Central” of een centraal kantoor vinden waarnaar je kunt bellen om informatie over bijeenkomsten op te vragen. Als je bereid bent om open te zijn over je herstel met anderen, probeer dan een vraag te posten op een social-mediaplatform. Iemand op internet heeft misschien een goede suggestie voor je.

Officiële website van de AA

Links op de officiële website van Alcoholics Anonymous vind je een zoekfunctie om bijeenkomsten te vinden. Je kunt zoeken op locatie, postcode of land. Nadat je hebt gezocht, krijg je een lijst met resultaten van de locatie, website en telefoonnummer waarmee je contact kunt opnemen. Er zal zelfs een lijst met lokale websites zijn met informatie over bijeenkomsten. Op mentalhealth.net/meeting-finder kun je naar bijeenkomsten zoeken op postcode of stad en krijg je een lijst met de vergaderingen AA, NA, GA of MA, evenals de locatie en indeling van elke bijeenkomst. Als je een vriend hebt die naar dezelfde plaats reist, kan je vragen naar welke meeting hij of zij in dat gebied gaat.

Reisvoorbereiding

Los van het vormgeven van je herstel tijdens het reizen is het ook goed om extra goed voorbereid op reis te gaan. Door je goed in te lezen in je bestemming, heb je een beter beeld bij wat je kunt verwachten en dat verlaagt de spanning. Veel landen hebben websites met meer informatie. Hier vind je een opsomming van waardevolle reisinformatie als voorbereiding op je vakantie van populaire bestemmingen in en rond Europa: Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italie, Kroatie, Turkije, Canarische Eilanden, Kaapverdie, Marokko

Belangrijk om te onthouden

Onderschat reizen tijdens je herstel niet, zeker tijdens de eerste keer. Je gaat een nieuwe omgeving in buiten je zorgvuldig opgebouwde patroon. Zorg dat je goed voorbereid bent en bespreek de reis in detail met de mensen om je heen voordat je op reis gaat.