Kat in de bossen bij Castle Craig

Een kat is goed voor je gezondheid

Huisdieren kunnen een grote bron van comfort en onvoorwaardelijke liefde zijn. Een onderzoek van de Mental Health Foundation wees uit dat 87% van de ondervraagden van mening was dat het hebben van een kat een positieve invloed had op hun welzijn en 76% vond dat een kat hun hielp in de omgang met het dagelijks leven. Een derde van de ondervraagden had het gevoel dat het aaien van een kat een kalmerende en nuttige activiteit was. Het hebben van een huisdier is een geweldige manier om stress en angst te verminderen en zorgt voor een waardevol gevoel.

Voordelen van een huisdier

Huisdieren kunnen hun baasjes aanmoedigen om naar buiten te gaan om te wandelen en dus aan lichaamsbeweging te doen. Dit is vooral nuttig voor mensen die kampen met een depressie. Daarnaast kan wandelen met je hond ook helpen op sociaal gebied. Je kunt andere baasjes tegenkomen waarmee je een praatje kunt maken of mee kunt afspreken om samen de hond uit te laten. Vooral wanneer je ouder bent en alleen woont, kunnen huisdieren je een veilig gevoel geven. Een huisdier wordt gezien als iemand om de dag mee te delen. Honden kunnen helpen daarnaast helpen bij het verlichten van stress. Dit is bewezen voor Alzheimerpatiënten zij hebben minder angstige uitbarstingen in het bijzijn van hun hond. Eenvoudige taken zoals aaien, spelen of de aanwezigheid van het huisdier kunnen een kalmerende en ontspannende werking hebben. Huisdieren moeten zich net zo geliefd voelen als hun baasje.

Meisje met een hond

Huisdieren verlichten ADHD problematiek

Kinderen met ADHD kunnen baat hebben bij het hebben en verzorgen van een huisdier.  Op deze manier leren ze over planning en verantwoordelijkheid. Door het spelen met het huisdier kan het kind zijn overtollige energie kwijt. Dit zal ervoor zorgen dat het kind later op de dag meer ontspannen is en zich ’s nachts rustiger voelt. Kinderen met ADHD zullen zich ook beter kunnen concentreren wanneer ze spelen met hun huisdier.  Het verhoogt de met zuurstof gevulde bloedtoevoer naar de hersenen. Huisdieren kunnen goed luisteren en het maakt hen niet uit als het kind te veel energie heeft. Huisdieren geven je het gevoel dat je een doel hebt in het leven. Namelijk ervoor zorgen dat je huisdier gezond en gelukkig is.

Help een huisdier en hij helpt jou

Bij Dierenambulance Den Haag helpen ze zieke, gewonde en zwervende dieren. Deze dieren worden opgevangen in het dierenhospitaal. Als de dieren geen eigenaar hebben dan zoeken zij een nieuwe huisje voor deze dieren zodra ze hersteld zijn. Op de website zijn alle plaatsbare dieren te vinden. Als je na het lezen van deze blog overweegt om een huisdier te nemen is het zeker de moeite waard een kijkje te nemen op deze pagina.