Mick’s omdedagboek #4

Hoe is het voor een verslaafde in herstel om te leven en te functioneren met de Corona-crisis? Voor Castle Craig houdt ervaringsdeskundige en journalist Mick Boskamp de komende tijd een speciaal Omdedagboek bij. Dit is deel 4. Over beeldbellen.

Vanmorgen bedacht ik me hoe ironisch het is dat één van mijn twee actieve verslavingen (naast suiker) een life saver blijkt te zijn. Mijn mobieltje. Ik zou niet weten hoe ik in tijden van corona zonder zou moeten.

Neem morgenavond. Dan heb ik een Zoom meeting met de leden van de Herstelgroep verslaving in Zandvoort. Al twee weken doen we het zo en het gaat perfect. Ik zet mijn mobieltje aan en binnen een paar seconden heb ik alle deelnemers in beeld. We delen onze verhalen, we delen onze zorgen, als er mensen zijn die zich eenzaam voelen, krijgen ze van de groep een virtuele hug, en na een half uur kunnen we elkaar met een goed gevoel gedag zeggen. En plannen we weer een korte tussendoor meeting voor vrijdag aanstaande.

Morgen rond lunchtijd ‘schuif’ ik aan bij een CA meeting op datzelfde Zoom. Dat heb ik vorige week gedaan en dat vond ik heel bijzonder. Om zoveel mensen online te zien. Létterlijk te zien. Ook prettig: als een sponsee van me zijn ei kwijt wil, dan beeldbellen we via whatsapp. Natuurlijk gaat er niets boven elkaar live treffen, maar toch is iemand zien, ook al is het op een klein schermpje, vele malen fijner dan louter bellen.

Mooi dat we in deze tijden van corona technisch zo ver zijn dat we sociale contacten niet hoeven te laten verwateren nu we onszelf moeten isoleren. Maar wat ik wel merk,  is dat het mobieltje voor mij ook een mindere kant heeft in deze periode. En dat is dat ik 24 uur per dag het nieuws wil volgen. Ik heb besloten om dat niet meer te gaan doen. Dat nieuws bepaalt zo je gemoedsrust. En niet dat ik mijn kop er voor in het zand steek, maar ook hier is het vinden van een balans tussen rust voor jezelf en je laten leiden door de waan(zin) van de dag heel belangrijk.

En soms krijg je ook gewoon bizarre appjes. Dit weekend kreeg ik een bericht van een nummer dat ik niet kende. In dat appje stond dat de persoon die het me stuurde vanaf nu een ander nummer heeft. Bleek het mijn dealer van 8 jaar geleden te zijn. Ook voor hem is het blijkbaar komkommertijd. Natuurlijk meteen geblokt. Het moet niet gekker worden!

Behandeling bij Castle Craig gaat door

Behandeling bij Castle Craig gaat door en bieden we nu digitaal aan. Meer informatie vind je over onze pagina over behandeling in tijden van Corona.