jason groep jonge mensen

Hoe gaat het nu – Jason

In de serie “Hoe gaat het nu” praten we met oud-patiënten over de periode dat zij in behandeling gingen bij Castle Craig. Zij vertellen over hun ervaringen en over hoe het nu gaat. De namen zijn gefingeerd, maar hun verhalen zijn echt.

Jason 23 (2012)

‘Toen ik bij Castle Craig in Schotland aan mijn reis naar herstel begon, wist ik nog van niets. Ik dacht: ‘Als ik maar lang genoeg clean blijf, dan gaat het vanzelf wel goed met me.’ Ik was niet de enige van mijn fellows in het kasteel die er zo over dachten. Vooral de jongens en meisjes rond mijn leeftijd hadden het idee dat het zo werkte. Maar als je dat denkt, dan kom je bedrogen uit. Het gaat juist niet om het middel dat je gebruikt. Want hasj, coke of alcohol is precies dat: een middel dat je gebruikt als pijnstiller om niet te hoeven voelen, om niet te hoeven zijn. Om je onzekerheid te maskeren, om verdriet om te zetten in vals geluk. En de maanden die ik nodig had bij Castle Craig waren niet om clean te worden, maar om dat allemaal te gaan begrijpen.’

Jason 31 (2020)

‘Ik weet niet of ik een hersteltijger ben, maar ik doe wel alles wat ik moet doen in de twaalf stappen. Ik houd mijn leven in balans. Dat wil zeggen: ik ga niet vijf keer per week naar een meeting toe. Ik geniet ook van mijn leven. Ik sport, ik houd van lekker koken en ik geniet van mijn dochtertje van twee. Ik ben sponsor van drie fellows en die taak neem ik zeer serieus. Ze mogen me zelfs midden in de nacht bellen als ze met een groot probleem zitten. Dat is niet omdat ik een barmhartige Samaritaan ben, maar omdat onbezoldigd hulp bieden me goed doet. En alles wat je goed doet voelen, is ook goed voor je herstel. Eigenlijk zijn we als verslaafden in herstel geluksvogels. We hebben namelijk een programma dat ook voor niet-verslaafden een weg naar geluk kan zijn. En die weg is me gewezen door Castle Craig.’

Ben je verslaafd of ken je iemand met een verslaving en wil je weten wat Castle Craig kan betekenen? Neem contact op via het aanmeldformulier of bel ons op 088 – 770 70 77