Kinderen drugs gebruiken

7 tekenen dat jouw kind mogelijk drugs gebruikt

Het is logisch dat ouders liever niet denken dat hun kinderen drugs gebruiken. Ze willen geloven dat hun kinderen beter weten of dat ze te jong zijn voor dat soort dingen. Helaas doen we allemaal dingen ondanks beter te weten. Waaronder jongere kinderen die drugs gebruiken. Hoe jonger ze beginnen hoe groter de kans dat ze een ernstige verslaving ontwikkelen. Als je drugsgebruik vroegtijdig kunt opvangen kunnen, latere problemen behandeling en therapie voorkomen worden. Hier zijn enkele aanwijzingen dat jouw kind misschien drugs gebruikt.

#1 Plotselinge gedragsveranderingen

Een stil kind dat opeens spraakzaam wordt of een spraakzaam kind dat plotseling stil wordt, zijn beide verontrustende tekenen. Gedragsveranderingen kunnen worden veroorzaakt door iets anders. Als je een plotselinge verandering opmerkt, is het de moeite waard om te proberen te achterhalen waardoor dit veroorzaakt. Zelfs als het geen drugs is, hebben ze mogelijk nog steeds hulp nodig.

#2 Veranderingen in vrienden

Kinderen veranderen de hele tijd van vrienden. Dit komt doordat adolescenten brutaal zijn en niet zeker van hun identiteit. Als je kind plotseling nieuwe vrienden heeft die je niet kent of niet helemaal betrouwbaar lijken, is het handig om hier goed op te letten.

#3 Plotseling falen op school

Het is moeilijk om het goed te doen op school als je al je vrije tijd besteed aan het drinken of roken van marihuana. Beide middelen zijn niet goed voor je focus en geheugen en kunnen samenvallen met een verschuiving in prioriteiten. Plotseling slecht doen op school is op zichzelf al zorgelijk, maar het kan ook een groter probleem signaleren.

#4 Geheimzinnig zijn

Als je kind jouw plotseling ontwijkt, liegt over waar hij is geweest of waar hij heengaat, veel tijd alleen in zijn kamer doorbrengt en over het algemeen niet graag praat, verbergt hij mogelijk drugsgebruik. Natuurlijk is het normaal dat tieners een beetje teruggetrokken zijn en hun eigen ruimte willen, maar in combinatie met andere tekens kan geheimzinnigheid wijzen op drugsgebruik.

#5 Het vinden van drugs in hun kleding of kamer

Dit spreekt voor zichzelf.

#6 Geld stelen of andere items

Tieners hebben niet veel eigen geld. Als je ontdekt dat geld of waardevolle spullen zijn verdwenen, kan dit een teken zijn dat jouw kind drugsgeld nodig heeft. Nogmaals, zelfs als het geen drugs is, wil je weten wat er aan de hand is.

#7 Cognitieve problemen

Drugs zijn niet goed voor het cognitieve vermogen. Als je kind plotseling problemen lijkt te hebben met het scherpstellen of onthouden van dingen, kan dit duiden op drugsgebruik. Hij heeft misschien ook een verre blik, spraakproblemen of coördinatieproblemen. Vernauwde pupillen zijn een heel slecht teken. Als deze niet snel verdwijnen, is het een goed idee om een arts te raadplegen. Afhankelijk van de symptomen kan het een opluchting zijn om erachter te komen dat ze door drugs zijn veroorzaakt.