online therapie

Werken bij Castle Craig – Pascal

Werken in de verslavingszorg is divers en uitdagend. Het is mooi een wezenlijk onderdeel te zijn in een van de belangrijkste periodes uit het leven van verslaafden die herstel zoeken. Ook bij Castle Craig is geen dag hetzelfde. Maar wie zijn de mensen die er werken en waarom doen ze wat ze doen? Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen en praten we met Pascal, ambulant behandelaar bij Castle Craig.

Wat vind jij leuk aan het werken bij Castle Craig?

Pascal: “Ik vind met name de veelzijdigheid heel erg leuk. Het mogen behandelen op allerlei gebieden en onderdeel zijn van de trajecten van patiënten. We zijn er vanaf de eerste stappen bij de intake, tot aan het uitstromen na groeps- en/of individuele behandeling. 

Castle Craig biedt behandelaren de mogelijkheid om op meerdere gebieden en verschillende stadia van het behandelproces, onderdeel te zijn van het traject van patiënten. Dit vind je niet bij alle verslavingsinstanties, waar personeel toch vaak meer wat “eenzijdig” wordt ingezet.”

En wat vind je eigenlijk leuk aan jouw eigen werk?

Pascal: “Het leukste aan mijn eigen werk vind ik het onderdeel kunnen zijn van een levensveranderend traject. De juiste dingen kunnen en mogen aandragen, waarbij het begrip wat verslaving inhoud in zijn algemeenheid kan groeien. Hierdoor kan voor de patiënt zelf, zijn of haar omgeving en ook het leven wat ze kunnen en willen leiden, maar volledig kwijt waren, weer betekenis en vorm krijgen. 

Wanneer het lukt om met een patiënt hier naar toe te groeien en te zien hoe iemand op velerlei manier verandert, dan vind ik mijn werk het leukste wat er is, zelfs als ze mij in dat proces soms niet altijd even leuk vinden…”

En dan de laatste vraag. Wat motiveert jou iedere dag?

Pascal: “Ik haal mijn motivatie uit de gedachten dat iedere dag dat ik dit werk mag doen, ik de start kan zijn van een levensbepalende verandering van een ander. Het idee dat een deel van mijn kennis, ervaring en inzet, iemands leven in positieve zin kan veranderen en in sommige gevallen zelfs kan redden, zorgt ervoor dat het iedere dag weer de moeite waard is om daar mijn energie en tijd in te stoppen.”

Vond jij dit interessant? Neem dan een kijkje nemen bij de vacatures van Castle Craig.