De vernieuwde Castle Craig site; helder en duidelijk

Als je denkt dat ik speciaal voor de foto wat spulletjes bij elkaar heb gezocht, heb je het mis. Zo is mijn uitzicht op dit moment. Daarbij realiseer ik me dat er een slechtere kijk op zaken bestaat. Ik zie een I love Papa mok, gevuld met pennen, zodat die beker altijd in zicht is.  En me eraan doet denken hoe innig, fijn en volstrekt liefdevol mijn contact met onze kleine meid is geworden sinds mijn herstel bij Castle Craig begon.

Naast mijn MacBook ligt standaard een sleutelhanger aan een koord met eraan vast al mijn cleantijd-muntjes, die ik in de loop der jaren heb opgehaald. In april van dit jaar vier ik mijn lustrum en mag ik de sleutelhanger met de magische opdruk ‘5 jaar’ gaan ophalen.

En dan hebben we last but zeker not least nog het uitzicht op het beeldscherm van mijn MacBook zelf. Het uitzicht dat jij ook ziet als je dit leest. Namelijk het uitzicht op de vernieuwde site van Castle Craig.

Wat is daar de afgelopen maanden hard aan gewerkt om het gereed te krijgen. En nu het af is, is het precies geworden zoals we wilden dat het werd; een site met een no nonsense klare taal, heldere lijn en duidelijk. Gemakkelijk leesbaar en met geen letter teveel.

Dat wilden we zo omdat er rond verslaving en herstel al verwarring genoeg bestaat. We weten bij Castle Craig door jarenlange ervaring maar één ding. En dat is dat je blijvend kunt herstellen van verslaving als je je laat behandelen en als je eraan werkt. Dat laatste klinkt alsof dat heel veel energie kost. Alsof verslaafd zijn je niet doodmoe maakt en helemaal leeg zuigt. Werken aan je herstel geeft juist energie. In dat opzicht spreek ik als een ervaringsdeskundige. Elke dag werk ik aan mijn herstel simpelweg door dingen te doen die goed voor me zijn en dat geeft je echt vleugels. Hoe mooi is dat?