Toename verslaving verwacht. Verslavingszorg gaat digitaal

Castle Craig Verslavingszorg start DIGIPOLI om de verwachte toenemende verslavingsproblematiek van de tweede golf het hoofd te bieden.

 

Verslaving wordt vaak een sociale ziekte genoemd. Daarmee wordt bedoeld dat de persoon die actief verslaafd is de sterke neiging heeft om alle sociale contacten te verbreken en zich te isoleren. Tel daar angst en stress bij op, die deze onzekere tijd met zich meebrengt en het is geen verrassing dat volgens het Trimbos Insituut ‘extra stressoren en negatief emotioneel welbevinden voorspellers zijn voor een terugval [in verslaving].’

Hoewel er nog geen totale lockdown is, liet de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van maandag 28 september aan duidelijkheid niets te wensen over. Nederland gaat voor onbepaalde tijd weer meer op slot. Door het accent op minder reizen, meer thuiswerken, minder samenkomsten, kortom: op minder sociale contacten te leggen, hoopt de regering het Corona virus in te dammen.

Mede daarom heeft de internationaal bekende verslavingsinstelling Castle Craig besloten om in deze tijden van social distancing een permanente digitale polikliniek te openen, waarin zorg kan worden aangeboden in de eigen omgeving van de cliënt. Dit zodat deze cliënten ook vanuit huis geholpen kunnen worden. Ook indien mensen van ver weg komen of niet langer willen reizen, blijft Castle Craig dichtbij. Voor een deel van de zorg (uitgezonderd de meer complexe) kan de cliënt snel terecht bij de DIGIPOLI van Castle Craig.

Door eHealth en online zelfhulp modules te combineren met 1-op-1 gesprekken met de behandelaar en het delen van ervaringen binnen steungroepen is Castle Craig altijd dichtbij en is de cliënt op ieder moment slechts één klik verwijderd van de hulp die hij of zij nodig heeft.

 

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Mw. drs. Linda Schaap, Directeur Zorg
E-mail: secretariaat@castlecraig.nl / Telefoon; 088 – 770 70 77
Website: www.castlecraig.nl