online therapie

Online zorg is effectief gebleken

Het zijn vreemde tijden, ook voor de werknemers bij Castle Craig. Want na een aantal maanden van verbetering, lijken we nu weer een stapje terug te moeten doen. Behandelaar Kristel reflecteert op de huidige situatie en de ontwikkeling van online zorg. 

Online zorg is effectief gebleken!

Na de uitbraak van het Coronavirus in maart 2020 heeft de digitalisering van de ggz een enorme sprong gemaakt. Zo hebben we bij Castle Craig onze digitale zorg in een rap tempo ontwikkeld, zodat we onze patiënten ook online de kwalitatieve zorg en ondersteuning kunnen bieden die nodig is om een gewenst resultaat te bereiken.

Wil ik terug naar fysieke behandeling op locatie? Ja, elkaar echt in de ogen aankijken is relationeel gezien zeer wenselijk en heeft voor velen de voorkeur. Maar er is ook goed nieuws: de digitalisering van de zorg betekent dat we wachtlijsten kunnen terugdringen. En hoewel we momenteel niet iedereen op locatie kunnen ontmoeten, kunnen we er nog steeds zijn voor de mensen die ons nodig hebben.

Een goede eerste stap is om verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie, waarin zowel de behandelaar als patiënt verkeren. Dat is natuurlijk het aanvaarden van deze realiteit met alle gedachten en gevoelens die daarbij horen.

Het goede nieuws is dat, ondanks de nieuwe realiteit, onze E-health sessies, groepstherapieën en dagbehandeling nog steeds dynamisch zijn, met dezelfde ervaren betrokkenheid en dat de meeste behandelingen goed uitvoerbaar blijken met gewenst resultaat.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk gebleken dat de patiënt bij de juiste behandelaar komt, die de juiste hulp op maat kan geven wat de patiënt nodig heeft.

#compassie #veerkracht #therapie #online