locatie geopend

Update: locaties Castle Craig beperkt geopend

3 juni 2020 – De locaties van Castle Craig zijn weer beperkt open. Hoewel de vestigingen in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam weer bezoekers kunnen ontvangen, is de situatie nog niet bij het oude.

  • Je kunt alleen langskomen op op uitnodiging van een behandelaar. Dit om te voorkomen dat de veiligheidsvoorschriften niet nageleefd kunnen worden.
  • We plannen in verband met de veiligheid van onze werknemers en patiënten een beperkt aantal afspraken per locatie in.
  • We hanteren de richtlijnen van het RIVM. Lees hier waar je rekening mee moet houden als je langskomt.

We zijn ontzettend blij dat we deze stappen kunnen zetten en dat we weer open kunnen. We kijken per week wat de mogelijkheden zijn en schalen als het mogelijk is langzaam op. De sleutel is om rustig op te bouwen, zodat we de situatie kunnen monitoren en kunnen bijsturen als dit nodig is. Zo kunnen we de veiligheid voor onze werknemers en patiënten waarborgen.

Kan ik langskomen?

Je kunt alleen op uitnodiging van jouw behandelaar langskomen. Je behandelaar zal samen met jou bespreken of hier reden toe is. We bieden zorg op afstand als dit kan en face to face als dit nodig is. Digitale behandeling blijft, ook nu de locaties weer geopend zijn, de norm. Vrijwel alle behandelmogelijkheden hebben we gedigitaliseerd (eHealth). Van intakegesprekken tot groepstherapie: we bieden het aan via beeldbellen. Voor mensen met een verslaving die klinische zorg nodig hebben, bieden we tot de klinieken open zijn een overbruggingstraject. Op deze manier kunnen we ook thuis de zorg bieden die nodig is.

Hoe nu verder?

We monitoren de situatie dagelijks en kijken iedere week of nieuwe stappen mogelijk zijn. We letten hierbij nauw op de richtlijnen van het RIVM. Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op het opstarten van opnames in de klinieken in Schotland en Ierland. Castle Craig Hospital in Schotland en Smarmore Private Clinic zijn momenteel beperkt geopend voor patiënten uit het Verenigd Koninkrijk. De verwachting is dat de klinieken van Castle Craig binnenkort open gaan voor patiënten uit Nederland.

Een intakegesprek aanvragen?

Je kunt je gerust aanmelden voor behandeling. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een telefonische gesprek waarin je samen met een medewerker naar jouw situatie kijkt en de behandelmogelijkheden bespreekt. Vervolgens maken we een afspraak voor een intake.