Een tip voor het weekend!

Sinds januari is de nieuwe locatie van Castle Craig in Zeist geopend. De eerste patiënten hebben hun weg naar ons gevonden en behandelingen zijn begonnen.

We zijn te gast op Landgoed de Breul, karakteristiek is de landschapstuin met daarin de slingervijver met paden daaromheen, de rode bankjes die uitnodigend wachten op een moment van rust of een goed gesprek.

Enkele jaren geleden is het Lyceum dat hier gevestigd was, verplaatst naar een ander deel van het terrein. Huize de Breul en de omliggende gebouwen doen nu dienst als kantoorruimten. Ook de school voor filosofie is hier gevestigd.

De buitenplaats van de Breul gaat geruisloos over in het Utrechts Landschap. Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. Er zijn diverse wandelroutes door het afwisselende bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders begrazen het gebied.

Omgeven door het Utrechts Landschap, biedt Castle Craig locatie Zeist een natuurlijke plek, precies dat wat onze patiënten nodig hebben om zich verbonden te voelen met hun omgeving.