castle craig zeist de breul

Castle Craig Verslavingszorg opent in Zeist

13 januari 2022Castle Craig Nederland opent na de ambulante vestigingen in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam ook de deuren in Zeist. De eerste locatie in Nederland werd in 2000 geopend onder leiding van Frances Beek. Later zijn de poliklinieken in Amsterdam en Rotterdam geopend. De verslavingszorginstelling is daarmee actief in Noord- en Zuid-Holland, en nu in de regio Utrecht.

In de polikliniek te Zeist wordt, net als op de andere vestigingen, ambulante verslavingszorg geboden. Ons multidisciplinaire team biedt behandeling voor verslaving en bijkomende stoornissen. Later dit jaar voegen we dagbehandeling aan het behandelaanbod toe.

Digipoli

In september 2020 lanceerden we de Digipoli om patiënten tijdens de coronapandemie te helpen. “Hoewel het voor een deel van onze mensen prettig en mogelijk is dat zij online behandeld kunnen worden, merken we dat de behoefte aan persoonlijk contact met de behandelaar en lotgenoten nog steeds aanzienlijk is. Verslaving uit zich bij mensen op verschillende manieren en daarom verschilt ook de behandeling per persoon. Het is niet meer dan logisch dat wij proberen aan te sluiten bij de behoeftes en mogelijkheden van de mensen bij ons in zorg”, aldus Linda Schaap, klinisch psycholoog en Directeur Zorg.