Castle Craig Hospital opent nieuwe Kirkurd Unit om uitdagingen Corona epidemie het hoofd te bieden

20 maart 2020 – De nieuwe opname afdeling, Kirkurd Unit, werd opgericht als reactie op de verspreiding en de gevolgen van het Corona virus. Castle Craig richtte de Unit op om toenemende druk op de nationale gezondheidsdienst (NHS) in het Verenigd Koninkrijk te verlichten en om patiënten op te kunnen vangen na het sluiten van privé en NHS detox locaties in het Verenigd Koninkrijk. De Kirkurd unit streeft ernaar haar patiënten in alle fasen van opname en detoxificatie Corona zorg te kunnen bieden. Dankzij de snelle en gepaste maatregelen is het Castle Craig Hospital tot dusver Coronavrij.

De unieke locatie bestaat uit 20 hectare land en ligt ver weg van drukke stedelijke gebieden. Castle Craig Hospital ziet het als een plicht om zorg te bieden voor de patiënten die het nodig hebben en het klinisch bewezen behandelprogramma en onze voorzorgsmaatregelen stellen ons uitstekend in staat om deze dienst te leveren.

De speciaal toegewijde Kirkurd unit werd opgericht door ons Covid-19 response team, geleid door CEO Dr. Margaret McCann, Medisch directeur professor Jonathan Chick en Operatie Manager Janice Stewart. Er zijn een beperkt aantal plaatsen op deze unit: 5 plekken voor opnames op maandag en 5 voor dinsdag. Op maandag 23 maart 2020 wordt de Unit geopend.

Screening and admission

Nieuwe opnames moeten van tevoren een screening voltooien en een reeks controle vragen beantwoorden om vast te stellen dat zij Covid-19 vrij zijn. Artsen en andere specialisten zijn verplicht deze vragen te stellen en de temperatuur op te nemen. Het is mogelijk dat de potentiële patiënten getest worden op Covid-19.

Als een nieuwe opname arriveert, dienen zij eerst te stoppen bij de receptie bij de ingang van het complex. Daar moeten een aantal controlevragen beantwoord worden en zal de temperatuur worden gemeten om te bevestigen dat ze geen symptomen hebben. Familieleden kunnen de patiënt tot op dit punt vergezellen en worden daarna gevraagd om huiswaarts te gaan. We laten geen patiënten toe die symptomen van Corona vertonen.

Na 7 dagen in de afgescheiden Kirkurd Unit, worden onze patiënten verplaatst naar de hoofdkliniek waar zij intensieve behandeling zullen ontvangen. Na vier weken intensieve psychotherapie worden patiënten verplaatst naar het Recovery Garden programma. Dit programma is een bewezen methode om de slagingskans van de behandeling te verhogen.

Testen op Corona (Covid-19)

We hebben een protocol in plaats voor het testen van vermoedelijke gevallen. Tot zover hebben alle testen uitgevoerd door de laboratoria van de Royal Infirmary in Edinburgh negatieve resultaten laten zien. We zijn een Coronavrij ziekenhuis en hopen dit zo te houden door onze screeningsprotocollen en hygiënemaatregelen.

Faciliteiten op de Kirkurd Unit

De Kirkurd Unit bevat 10 en-suite slaapkamers met een eenpersoonsbed, twee zitkamers en een medisch centrum. Een zitkamer dient tevens als ruimte voor groepen, lezingen, pilates en mindfulness meditatie. Dankzij de ruime opzet op 20 hectare grond is het mogelijk om onder begeleiding een wandeling te maken zonder patiënten uit het Castle Craig Hospital tegen te komen. Patiënten eten in de gezamenlijke eetkamer.

We hebben een ervaren medisch team op locatie die kennis heeft over diverse soorten detoxificatie (zowel van alcohol als van drugs). De Kirkurd Unit wordt ten alle tijden bezet door een geregistreerde verpleger of verpleegster, een gezondheidszorgassistent, een arts en een psychiater.

De inhoud van het behandelprogramma is beoordeeld door teamleider Aureol Gillan, behandelcoördinatoren Mark Abrami en Andrew Sidoli, en CEO Dr. Margaret McCann. Veel van de initiële therapie wordt aangeboden middels digitale platformen zodat patiënten in de Kirkurd Unit deel kunnen nemen aan therapiesessies met de andere patiënten van het Castle Craig Hospital. Psycho-educatie lezingen en therapiesessies kunnen zo op afstand gevolgd worden.

De toewijding van Castle Craig aan patiënten en zorgpartners

Castle Craig Hospital zet zich in om haar plicht te vervullen en zorg te dragen voor haar patiënten door hen een veilige plek te bieden voor de mensen die urgent behandeling nodig hebben voor hun verslaving. Ook in een tijd dat er maatregelen genomen worden om de verspreiding en gevolgen van Corona te beperken. Het is de intentie van Castle Craig Hospital om een Coronavrij ziekenhuis te blijven, haar patiënten en personeel te beschermen, en opnames op een veilige manier te managen.

We werken nauw samen met Health Protections Scotland, NHS Borders en lokale publieke gezondheidsadviseurs, en zijn ervan verzekerd dat we de juiste maatregelen nemen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de screening en de opname van nieuwe patiënten contact op met Operatie Manager Janice Stewart, Senior Communicatiemanager Victoria McCann of bel naar 01721 725 voor vragen over beschikbaarheid van plaatsen op de Kirkurd Unit.

Lees hier het bericht van Castle Craig Hospital.