Reïntegratie

Een succesvolle behandeling kan een ingrijpende verandering in het leven van mensen met een verslaving zijn. Na de intensieve behandelperiode heeft men tijd en ruimte nodig om te kunnen reïntegreren: zowel in het gezinsleven, als in hun sociale en professionele leven.

Soms kan een succesvolle behandeling zelfs aanleiding zijn om na te denken over een carrièreswitch. Dit is meestal het geval wanneer iemand met een verslaving zijn of haar baan verloren heeft als gevolg van de verslaving of al een uitkering ontvangt of wanneer ze in een risicovol beroep werkzaam zijn. Bijscholing wordt door veel oud-patiënten dan ook in overweging genomen. Castle Craig kan helpen met begeleiding in dergelijke situaties.

Hoe werkt reïntegratie?

Om reïntegratie van de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen werkt Castle Craig Nederland samen met Ruischcoaching Recovery en Reïntegratie.

Tijdens een informeel gesprek met de reïntegratie consulent stelt zij vast wat de behoeftes en beoogde doelen zijn. Zodra deze in kaart zijn gebracht, assisteert zij in de realisatie van deze doelen. Gedurende dit proces kijken we samen met de oud-patiënt naar wat hem of haar intrinsiek motiveert. Gedurende dit proces helpen we goede keuzes te maken. We kijken naar zijn of haar kwaliteiten, vaardigheden en zwaktes. Deze ondersteuning helpt in het opbouwen van zelfvertrouwen en zijn belangrijke bouwstenen in dit proces.