Familieactiviteiten

Castle Craig vindt het van groot belang om familieleden en/of naasten van patiënten te betrekken bij de behandeling. Mensen zitten vaak vol vragen, voelen zich machteloos, zijn boos of juist heel verdrietig om alles wat gebeurd is.

Daarom biedt Castle Craig Nederland familieleden en/of naasten workshops en zo nodig gezamenlijke therapiesessies aan. We willen hiermee familie, vrienden, collega’s en werkgevers van onze patiënten helpen de achtergronden van verslaving en de effecten hiervan te leren begrijpen, en hen helpen het herstelproces van de patiënt te ondersteunen.

Wanneer een familielid van je bij ons in behandeling is, kan je worden uitgenodigd om deel te nemen aan een van deze activiteiten. Tijdens deze activiteiten krijg je informatie over onze visie op verslaving, advies met betrekking tot het omgaan met verslaving en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast ontvang je literatuur over verslaving en voornamelijk het herstel daarvan. Ook is er voldoende informatie over de zelfhulpgroepen voor familie, waaronder Al-Anon, Co-Anon, Nar-Anon en ‘Help, mijn dierbare is verslaafd!’.

Familie- en naasten workshops

Castle Craig Nederland biedt maandelijks 1-daagse familie- en naasten workshops aan. Tijdens deze workshops komen diverse onderwerpen aan bod die gerelateerd zijn aan alcohol-/drugsverslaving en de invloed hiervan op het (familie-)leven.

Voor meer informatie over onze familie activiteiten, de kosten en vergoeding via uw zorgverzekeraar kun je contact met ons opnemen.