Intake en advies

Castle Craig biedt ook verslavingszorg vanuit huis. Wij bieden de mogelijkheid om een intakegesprek door middel van beeldbellen vanuit huis te houden. Ook verdere verslavingszorg wordt via beeldbellen aangeboden.

Wanneer jij je aanmeldt bij Castle Craig Nederland, word je uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met één van onze medewerkers. Samen kijken we naar je huidige situatie en bespreken we de mogelijke behandelopties.

Na dit gesprek maken we een afspraak voor een intakegesprek via beeldbellen. Vervolgens vindt een gesprek plaats met de regiebehandelaar (verslavingsarts, psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, GZ-psycholoog) plaats, die diagnostisch onderzoek uitvoert en het advies voor behandeling met je bespreekt.

Het advies kan resulteren in een opname in onze kliniek in Schotland of Ierland, een dagbehandeling of individuele therapie in Den Haag of Amsterdam. Delen van de behandeling worden online door middel van beeldbellen aangeboden. De behandeling bij Castle Craig is multidisciplinair en bestaat uit een combinatie van psychotherapeutische behandeling en medische behandeling. De 12 stappen van herstel zijn daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Persoonlijk behandelplan

Bij start van de behandeling wordt een persoonlijk behandelplan met de patiënt opgesteld. In dit plan is aandacht voor:

  • Brede zorg: therapie die niet alleen gericht is op verslaving, maar ook op de onderliggende oorzaken van uw problemen om zo het risico op een terugval te verkleinen.
  • Langdurig herstel: intensieve behandelingen zorgen in de regel voor blijvende resultaten.
  • Aanleren van nieuwe gewoontes: je leert beter en effectiever om te gaan met moeilijke situaties in de sociale-, werk- of thuissituatie.
  • Aandacht voor je gezondheid: Als gevolg van het misbruik van alcohol en drugs heb je misschien fysieke klachten of ongemakken.
  • Een persoonsgerichte aanpak: de mogelijkheid om een vertrouwensrelatie op te bouwen met je behandelaar en andere patiënten. Het is bewezen dat deze relatie het herstelproces aanzienlijk bevordert.

Aangezien ieder mens anders is en een eigen persoonlijkheid en een eigen verhaal heeft, staat bij ons zorg op maat hoog in het vaandel.