1. Home
  2.  » 
  3. Behandelingen
  4.  » Intake en advies

Intake en advies

Laatst geüpdate op 23 juli: Momenteel worden alle intakegesprekken door middel van beeldbellen of telefonisch afgenomen.

Wij bieden ook de mogelijkheid om een intakegesprek door middel van beeldbellen vanuit huis te voeren. Ook de verdere behandeling kan (deels) online en via beeldbellen aangeboden worden.

Wanneer jij je aanmeldt, word je uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met één van onze medewerkers. Samen kijken we naar je huidige situatie en bespreken we de mogelijke behandelopties. Indien je deze nog niet hebt zullen we je ook om een verwijsbrief van je huisarts vragen.

Na dit gesprek maken we een afspraak voor een intake. Vervolgens vindt een gesprek plaats met de regiebehandelaar (psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, GZ-psycholoog), die diagnostisch onderzoek uitvoert en het advies voor behandeling met je bespreekt. Afhankelijk van de aard en ernst van jouw klachten geven wij een advies voor basis ggz of specialistische ggz. Indien dit nodig wordt geacht, bespreken we behandeling in een kliniek.

Bij zowel groepsbehandeling als dagbehandeling kunnen delen online door middel van beeldbellen aangeboden worden. De behandeling wordt door een multidisciplinair team samengesteld en bestaat uit een combinatie van psychotherapeutische, psycho-educatieve en medische behandeling. De 12 stappen van herstel zijn daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Persoonlijk behandelplan

Bij start van de behandeling wordt een persoonlijk behandelplan met je opgesteld. In dit plan is aandacht voor:

  • Brede zorg: therapie die niet alleen gericht is op verslaving, maar ook op de onderliggende oorzaken van je problemen om zo het risico op een terugval te verkleinen.
  • Langdurig herstel: intensieve behandelingen zorgen in de regel voor blijvende resultaten.
  • Aanleren van nieuwe gewoontes: je leert beter en effectiever om te gaan met moeilijke situaties in de sociale-, werk- of thuissituatie.
  • Aandacht voor je gezondheid: Als gevolg van het misbruik van alcohol en drugs heb je misschien fysieke klachten of ongemakken.
  • Een persoonsgerichte aanpak: de mogelijkheid om een vertrouwensrelatie op te bouwen met je behandelaar en andere patiënten. Het is bewezen dat deze relatie het herstelproces aanzienlijk bevordert.

Aangezien ieder mens anders is en een eigen verhaal heeft, is zorg op maat onze standaard.

Hulp nodig?

Bel vandaag

088 - 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00
weekend 12:00 tot 16:00