EN | NL | BE | FR | RO

Voor behandeling van alcoholisme en andere verslavingen

Intake en advies

Op het moment dat u zich aameldt bij Castle Craig Nederland, wordt u uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met één van onze medewerkers. Samen met u wordt er gekeken naar de huidige situatie. Mogelijke behandelopties worden besproken en u wordt in de gelegenheid gesteld vragen te stellen over die behandelopties.

Na dit gesprek wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Vervolgens vindt een gesprek met de regiebehandelaar (verslavingsarts, psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut) plaats, die verdere diagnostiek uitvoert en waarin het advies voor uw behandeling wordt besproken.

Het advies kan resulteren in een opname in onze afkickkliniek in Schotland, een dagbehandeling of individuele therapie in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam. Delen van de behandeling worden ook online aangeboden.

Persoonlijk behandelplan

U ben U bij ons

Wat voor ons voorop staat, is uw persoonlijke situatie. Vandaar dat een behandeling begint met een uitvoerig intakegesprek in Nederland, waarna blijkt wat voor behandeling voor u het allerbeste is. Variërend van een klinische behandeling in een van onze verslavingsklinieken in het buitenland tot een ambulante behandeling in een van onze Nederlandse vestigingen.

Die hulp bestaat uit een combinatie van psychotherapeutische behandeling, medische behandeling en zonodig aanvullende therapie. Dit alles wordt neergelegd in uw persoonlijke behandelplan.

Een persoonlijk behandelplan heeft vele voordelen, zoals:

  • Brede zorg: therapie die niet alleen gericht is op verslaving, maar ook op de onderliggende oorzaken van uw problemen om zo het risico op een terugval te verkleinen.
  • Langdurig herstel: intensieve behandelingen zorgen in de regel voor blijvende resultaten.
  • Aanleren van nieuwe gewoontes: u leert beter en effectiever om te gaan met moeilijke situaties in de sociale-, werk- of thuissituatie.
  • Aandacht voor uw gezondheid: Als gevolg van het misbruik van alcohol en drugs heeft u misschien fysieke gebreken of ongemakken.
  • Een persoonsgerichte aanpak: de mogelijkheid om een vertrouwensrelatie op te bouwen tussen u als patiënt, uw behandelaar en andere patiënten. Het is bewezen dat deze relatie het herstelproces aanzienlijk bevordert.

 

 Aangezien ieder individu anders is, met een eigen persoonlijkheid en een eigen verhaal, staat bij ons zorg op maat hoog in het vaandel.