Intake en advies

Op het moment dat je jezelf aanmeldt bij Castle Craig Nederland, word je uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met één van onze medewerkers. Samen kijken we naar je huidige situatie en bespreken we de mogelijke behandelopties.

Na dit gesprek maken we een afspraak voor een intakegesprek. Vervolgens vindt een gesprek met de regiebehandelaar (verslavingsarts, psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut) plaats, die verdere diagnostiek uitvoert en waarin het advies voor je behandeling wordt besproken.

Het advies kan resulteren in een opname in onze kliniek in Schotland, een dagbehandeling of individuele therapie in Den Haag of Amsterdam. Delen van de behandeling worden ook online aangeboden.

Persoonlijk behandelplan

Wat voor ons voorop staat, is je persoonlijke situatie. Vandaar dat een behandeling begint met een uitvoerig intakegesprek in Nederland, waarna blijkt wat voor behandeling voor je het allerbeste is. Variërend van een klinische behandeling in een van onze verslavingsklinieken in het buitenland tot een ambulante behandeling in een van onze Nederlandse vestigingen.

Die hulp bestaat uit een combinatie van psychotherapeutische behandeling, medische behandeling en zonodig aanvullende therapie. Dit alles wordt neergelegd in je persoonlijke behandelplan.

Een persoonlijk behandelplan heeft vele voordelen, zoals:

  • Brede zorg: therapie die niet alleen gericht is op verslaving, maar ook op de onderliggende oorzaken van uw problemen om zo het risico op een terugval te verkleinen.
  • Langdurig herstel: intensieve behandelingen zorgen in de regel voor blijvende resultaten.
  • Aanleren van nieuwe gewoontes: je leert beter en effectiever om te gaan met moeilijke situaties in de sociale-, werk- of thuissituatie.
  • Aandacht voor je gezondheid: Als gevolg van het misbruik van alcohol en drugs heb je misschien fysieke klachten of ongemakken.
  • Een persoonsgerichte aanpak: de mogelijkheid om een vertrouwensrelatie op te bouwen met je behandelaar en andere patiënten. Het is bewezen dat deze relatie het herstelproces aanzienlijk bevordert.

Aangezien ieder mens anders is en een eigen persoonlijkheid en een eigen verhaal heeft, staat bij ons zorg op maat hoog in het vaandel.