1. Home
  2.  » 
  3. Behandelingen
  4.  » Intake en advies

De start van je behandeling: Intake en advies

Laatst geüpdate op 9 oktober: Momenteel worden alle intakegesprekken door middel van beeldbellen of telefonisch afgenomen.

Bij Castle Craig staan we voor zorg op maat. Het begint echter altijd met een aanmelding. Hieronder lees je wat je kunt verwachten als je je hebt aangemeld.

Stap 1: een telefonische screening

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met een van onze medewerkers. Samen kijken we naar je huidige situatie en bespreken we de mogelijke behandelopties.

Tijdens dit gesprek zullen we je vragen om een verwijsbrief van je huisarts. Als je deze nog niet hebt, kun je deze nog aanvragen. Vervolgens kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek.

Stap 2: een intakegesprek

Na de screening maken we een afspraak voor een intake. Vervolgens vindt een gesprek plaats met de regiebehandelaar (psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, GZ-psycholoog) die diagnostisch onderzoek uitvoert en het advies voor behandeling met je bespreekt.

Afhankelijk van de aard en ernst van jouw klachten geven wij een advies voor basis ggz of specialistische ggz. Indien dit nodig wordt geacht, bespreken we behandeling in een kliniek.

Bij zowel groepsbehandeling als dagbehandeling kunnen delen online door middel van beeldbellen aangeboden worden. De behandeling wordt door een multidisciplinair team samengesteld en bestaat uit een combinatie van psychotherapeutische, psycho-educatieve en medische behandeling. De 12 stappen van herstel zijn daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Stap 3: Een persoonlijk behandelplan

Bij start van de behandeling wordt een persoonlijk behandelplan met je opgesteld. In dit plan is aandacht voor:

  • Brede zorg: therapie die niet alleen gericht is op verslaving, maar ook op de onderliggende oorzaken om zo het risico op een terugval te verkleinen.
  • Langdurig herstel: intensieve behandelingen zorgen in de regel voor blijvende resultaten.
  • Aanleren van nieuwe gewoontes: je leert beter omgaan met moeilijke situaties in privé en werksferen.
  • Aandacht voor je gezondheid: Als gevolg van het misbruik van alcohol en drugs heb je misschien fysieke klachten of ongemakken.
  • Een persoonsgerichte aanpak: je kunt een vertrouwensrelatie op te bouwen met je behandelaar en andere patiënten. Het is bewezen dat dit het herstelproces aanzienlijk bevordert.

Stap 4: Start je behandeling

We kunnen verschillende behandelingen aanbieden. Voor lichte tot milde verslavingen bieden we zorg binnen de basis ggz. Dit wordt volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar en kan bestaan uit dagbehandeling, individuele therapie, groepsbehandeling, blended care of zelfs volledige online behandeling. Voor milde tot complexe verslavingen bieden we zorg binnen de gespecialiseerde ggz. Indien nodig is ook klinische opname een mogelijkheid.

Aangezien ieder mens anders is en een eigen verhaal heeft, is zorg op maat onze standaard. Wil jij de controle over je leven terugpakken en afrekenen met je verslaving?

Hulp nodig?

Bel vandaag

088 - 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00
weekend 12:00 tot 16:00