De start van je behandeling | Intake en advies

Reken af met je verslaving bij Castle Craig. Jouw behandeling start in Nederland in onze vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Zeist. Daar bieden we gepersonaliseerde ambulante zorg. 

Je start met een telefonische screening gevolgd door een intake. Daarna leggen we samen je behandeltraject vast in je persoonlijke behandelplan. Dat traject kan o.a. bestaan uit dagbehandeling, groepstherapie en individuele therapie. 

In sommige situaties heb je intensievere zorg nodig, weg uit je eigen omgeving. In dat geval verwijzen we je door voor een opname in onze klinieken in Schotland of Ierland.

Na jouw aanmelding

Stap 1: een telefonisch aanmeldgesprek

Na je aanmelding word je benaderd voor een telefonisch gesprek door een van onze medewerkers. Samen kijken we naar je huidige situatie en bespreken we de mogelijke behandelopties.

Tijdens dit gesprek zullen we je vragen om een verwijsbrief van je huisarts en een identiteitsbewijs. Als je deze nog niet hebt, kun je deze nog aanvragen. Vervolgens kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek.

Stap 2: een intakegesprek

Tijdens het telefonische aanmeldgesprek maken we een afspraak voor een intake. Vervolgens vindt een gesprek plaats met een regiebehandelaar (psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, GZ-psycholoog) die diagnostisch onderzoek uitvoert en het advies voor behandeling met je bespreekt.

Bij zowel groepsbehandeling als dagbehandeling kunnen delen online door middel van beeldbellen aangeboden worden. De behandeling wordt door een multidisciplinair team samengesteld en bestaat uit een combinatie van psychotherapeutische, psycho-educatieve en medische behandeling. De 12 stappen van herstel zijn daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Stap 3: Een persoonlijk behandelplan

Bij start van de behandeling wordt een persoonlijk behandelplan met je opgesteld. In dit plan is aandacht voor:

  • Brede zorg: therapie die niet alleen gericht is op verslaving, maar ook op de onderliggende oorzaken om zo het risico op een terugval te verkleinen.
  • Langdurig herstel: intensieve behandelingen zorgen in de regel voor blijvende resultaten.
  • Aanleren van nieuwe gewoontes: je leert beter omgaan met moeilijke situaties in privé en werksferen.
  • Aandacht voor je gezondheid: Als gevolg van het misbruik van alcohol en drugs heb je misschien fysieke klachten of ongemakken.
  • Een persoonsgerichte aanpak: je kunt een vertrouwensrelatie opbouwen met je behandelaar en andere patiënten. Het is bewezen dat dit het herstelproces aanzienlijk bevordert.

Stap 4: Start je behandeling

We hebben goede afspraken met vrijwel alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat behandeling in de meeste gevallen vergoed wordt door jouw verzekering.

Aangezien ieder mens anders is en een eigen verhaal heeft, is zorg op maat onze standaard. Wil jij de controle over je leven terugpakken en afrekenen met je verslaving?