E-Health

Wat is eHealth (online therapie)?

We maken in de zorg steeds vaker gebruik van digitale middelen om behandeling aan te kunnen bieden. Dit noemen we eHealth.

eHealth kan een aanvulling zijn op de traditionele ‘face to face’ contacten, maar ook volledige online behandeling is mogelijk. Door middel van online (zelfhulp-) modules en beeldbellen verbeter je je gezondheid en heb je ook thuis contact met je behandelaar. 

We vinden het belangrijk dat je altijd toegang hebt tot de zorg die je nodig hebt. Daarom bieden we (delen van-) de ambulante behandeling online aan. We maken gebruik van diverse applicaties en je eigen patiënten portaal om deze zorg aan te kunnen bieden. Communicatie via email loopt via het beveiligde platform zorgmail. Jouw behandelaar zal je hier verder over informeren.

Voordelen van online behandeling

In tijden waarin het moeilijker is om naar een fysieke vestiging te komen kan eHealth een uitkomst bieden. Op deze manier heb je op ieder moment toegang tot de zorg die jij nodig hebt. Ook stimuleert het zelfstandig werken je om meer vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen, waardoor jij je gesterkt voelt op de weg naar herstel. Andere voordelen van online behandeling zijn:

  • Je hebt vaak kortere gesprekken en kan makkelijker zelfstandig aan de slag.
  • Je hebt meer tijd om je te richten op jouw herstel.
  • Je bent minder tijd en kosten kwijt aan het reizen.
  • Overal met een verbinding toegang tot behandeling.
  • Elk aspect van de behandeling is online mogelijk. Ook intakegesprekken kunnen online gevoerd worden.

Hoe ziet een eHealth traject eruit?

Online zorg is mogelijk voor individuele contacten en voor groepssessies. Voor de individuele gesprekken onderzoek jij samen met je behandelaar wat het best bij jouw behandeling past. Dit kan ook (deels) via beeldbellen plaats vinden. 

Steun van anderen die vergelijkbare ervaringen hebben meegemaakt vinden wij belangrijk voor een goed herstel. Er zijn ook groepssessies die online plaatsvinden. Wanneer jij in aanmerking komt voor een online groep, zal dit met je besproken worden. 

Naast de gesprekken verwachten we een actieve rol in het uitvoeren van lees- en schrijfopdrachten. Deze kunnen worden uitgewisseld via het patiëntenportaal of de beveiligde email. Daarnaast hebben wij een ruime bibliotheek waar je meer informatie over onder andere verslaving, herstel en de 12 stappen kunt vinden. 

Meer informatie over…

Voor behandeling via eHealth gebruiken we Zoom, een programma waarmee je via je browser kunt beeldbellen. Zoom is ook beschikbaar voor Android, iOS en iPad OS, dit maakt het gemakkelijk om altijd en overal deel te nemen aan een videogesprek. Download Zoom hier.