Detoxificatie

Detoxificatie of ‘detox’ is een noodzakelijke stap in het herstelproces

Detoxificatie is de medische term voor het proces van ontwenning van het verslavende middel. De detoxificatie kan zowel ambulant als klinisch plaatsvinden, dit hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Samen met één van onze artsen wordt een behandelplan opgesteld om het lichaam te ontgiften van stoffen zoals alcohol of drugs.

Het is belangrijk om te beseffen dat de detoxificatie slechts de eerste stap is van de behandeling van de verslaving. Er is meer nodig dan alleen detoxificatie om de behoefte aan alcohol en drugs te stoppen.

Alle patiënten worden door het medische team gedurende de detox-behandeling nauwkeurig geobserveerd om te zorgen dat alles goed verloopt. Het doel is de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Als wij het nodig achten, krijg je medicijnen voorgeschreven om te helpen bij de detoxificatie.

Het kan een zwaar en moeilijk proces zijn om van de alcohol- of drugsverslaving af te komen. Daarom is het gelijktijdig volgen van de therapie tijdens de detox-behandeling een effectieve combinatie.

Afhankelijk van de omstandigheden is het ook mogelijk bij een van onze collega-behandelcentra in Nederland de detox-behandeling te ondergaan.

Voor meer informatie over detoxificatie in Castle Craig Hospital kun je terecht op deze pagina: Meer medische details over detox.