Detoxificatie

Detoxificatie of ‘detox’ is een noodzakelijke stap in het herstelproces

Detoxificatie is de medische term voor het proces van ontwenning van een verslavend middel. Detoxificatie kan zowel ambulant als klinisch plaatsvinden; dit hangt af van de ernst van de verslaving, het soort middel waar iemand verslaafd aan is en de medische risico’s. Samen met één van onze artsen wordt hiertoe een behandelplan opgesteld.

Het is belangrijk om te beseffen dat de detoxificatie slechts de eerste stap is van de behandeling van de verslaving. Er is meer nodig dan alleen detoxificatie om blijvend te herstellen van een verslaving.

Alle patiënten worden door het medische team gedurende de detox-behandeling nauwkeurig geobserveerd om te zorgen dat alles goed verloopt. Het doel is de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Als wij het nodig achten, krijg je medicijnen voorgeschreven om te helpen bij de detoxificatie.

Het kan een zwaar en moeilijk proces zijn om van een alcohol- of drugsverslaving af te komen. Daarom is het volgen van therapie tijdens de detox-behandeling een effectieve combinatie.

Afhankelijk van de omstandigheden is het ook mogelijk bij een van onze collega-behandelcentra in Nederland de detox-behandeling te ondergaan.

Voor meer informatie over detoxificatie in Castle Craig Hospital kun je terecht op deze pagina: Meer medische details over detox.