Informatie over verslavingen

Wat is detoxificatie?

Detoxificatie of ‘detox’ is een noodzakelijke stap in het herstelproces en duidt op het ontwenningsproces van een verslavend middel. Het ontgiften kan zowel vanuit de thuissituatie als door middel van opname in onze kliniek. Afhankelijk van de omstandigheden is het ook mogelijk bij een van onze collega-behandelcentra in Nederland de detox-behandeling te ondergaan. Welke behandeling voor jou passend is, hangt af van de ernst van de verslaving

Het is belangrijk om te beseffen dat de detoxificatie slechts de eerste stap van de behandeling is. Er is meer nodig dan alleen ontgiften om blijvend te herstellen van een verslaving.

Tijdens de behandeling wordt je door het medische team zorgvuldig begeleid om te zorgen dat alles goed verloopt. Het doel is de ontwenningsverschijnselen goed te monitoren en langzaam te verminderen. Indien nodig krijg je medicijnen voorgeschreven om het detoxificatieproces zo aangenaam mogelijk te maken.

Het kan een zwaar en moeilijk proces zijn om van een alcohol– of drugsverslaving af te komen. Daarom is het volgen van therapie tijdens de detox-behandeling een effectieve combinatie.