Ambulante behandeling

Wat is ambulante behandeling?

Ambulante behandeling staat voor behandeling zonder opname. We bieden individuele therapie, groepstherapie, dagbehandeling, ondersteuning voor familie en eHealth modules aan. De ambulante behandeling is gebaseerd op een unieke combinatie van de 12-stappenmethode en evidence-based behandeling, zoals onder andere cognitieve gedragstherapie.

Je gaat bijvoorbeeld één of meerdere keren per week naar een behandellocatie of neemt thuis deel aan de behandeling via online beeldbellen en eHealth modules. Op deze manier heb jij altijd toegang tot de zorg die je nodig hebt.

We bieden de mogelijkheid tot ambulante behandeling als je hulp nodig hebt bij verslavingsproblemen, maar ook bij een dubbele diagnose. Onze ervaren behandelaars zijn gespecialiseerd in het behandelen van verslavingsproblemen en onderliggende problematiek. Afhankelijk van jouw klachten adviseert onze regiebehandelaar tijdens jouw intake Basis GGZ of Specialistische GGZ.

Individuele therapie

De individuele therapie bestaat uit wekelijkse gesprekken met jouw eigen behandelaar. Indien dit nodig is kunnen er meerdere gesprekken per week plaatsvinden. Ook kan dit in gecombineerde vorm worden aangeboden door middel van face-to-face en online.

Groepstherapie

We bieden ook groepsbehandeling aan, gespecialiseerd in o.a. traumaverwerking, zelfbeeld, en emotieregulatie. Ook bieden we supportgroepen en avondgroepen aan.

Dagbehandeling

Soms is opname in een kliniek niet direct noodzakelijk, niet mogelijk of niet geïndiceerd. Maar als ook wekelijkse gesprekken niet voldoende zijn, kun je deelnemen aan de dagbehandeling.

Ondersteuning voor familie

Verslaving is een psychosociale stoornis die niet alleen impact heeft op het leven van de patiënt, maar ook op de directe omgeving, zoals familieleden. We besteden daarom ook aandacht aan de directe omgeving van de patiënt, om ook hen bij te staan in het herstelproces.

Tijdens de behandeling wordt de familie uitgenodigd voor een gezamenlijke gesprek. Kijk op onze pagina voor familietherapie om meer te lezen over de vormen van ondersteuning.

Samen met jou kijken we naar welke behandeling passend is. Wil jij de eerste stap zetten? Neem contact met ons op voor een intakegesprek.