NederlandsEnglish
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00
Bel vandaag

088 – 770 70 77

ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 in het weekend 12:00 tot 16:00

Wordt mijn behandeling vergoed?

Castle Craig heeft met de meeste zorgverzekeraars afspraken voor de vergoeding van individuele behandeling en opname in onze afkickkliniek in Schotland. Ook Smarmore Castle Private Clinic wordt door enkele zorgverzekeraars vergoed. Alle noodzakelijke zorg binnen de basis ggz en specialistische ggz valt onder de basisverzekering.

Zorgverzekeraars vergoedingen Castle Craig Hospital

Onderstaande verzekeraars vergoeden volledig. We werken deze lijst regelmatig bij, maar kunnen niet garanderen dat deze volledig is. Hier worden daarom geen rechten aan ontleend. Wanneer jouw zorgverzekeraar hier niet vermeld staat, neem dan contact op met Castle Craig Nederland.

Eigen risico

Ook als jouw zorgverzekeraar jouw behandeling vergoed ben je verplicht om je eigen risico te betalen. In Nederland is het minimale verplichte eigen risico €385,-.

Als je wil dat de zorgverzekeraar jouw behandeling vergoedt, is het belangrijk dat je een verwijsbrief van jouw huisarts hebt. Neem contact op via 088 – 770 7077 als je je zonder verwijsbrief wil aanmelden.

Eigen risico vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 worden ggz-behandelingen betaald volgens het zorgprestatiemodel. Dit is een bekostiging op basis van zorgprestaties en niet meer op basis van zorgtrajecten. Vanaf 2022 werkt het eigen risico voor ggz-behandelingen dan net als voor de meeste andere zorgsoorten.

Het eigen risico wordt namelijk in dat nieuwe systeem per kalenderjaar berekend. 2021 is een kalenderjaar. En 2022 is een nieuw kalenderjaar. In het zorgprestatiemodel is de behandeling opgebouwd uit losse onderdelen: de zorgprestaties. Eén gesprek met de zorgverlener is bijvoorbeeld één losse zorgprestatie. De zorgverzekeraar telt de zorgprestaties die in 2021 plaatsvinden mee in de berekening van het eigen risico voor 2021. De zorgprestaties die in 2022 plaatsvinden, tellen mee in de berekening van het eigen risico voor 2022.

Kort gezegd: het eigen risico wordt per jaar (ieder jaar) in rekening gebracht door de zorgverzekeraar.

Meer informatie over het Zorgprestatiemodel (PDF)

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Ongecontracteerde zorgverzekeraars

Eno: er is geen contract afgesloten met deze zorgverzekeraar voor  zorg. Op dit moment is voor deze verzekeraar geen zorg bij ons mogelijk.

Klinische behandeling bij CZ, PZP, VGZ en Menzis is klinische behandeling mogelijk, maar dit moet aangevraagd worden bij de verzekeraar.